eleccions municipals 2019

EUiA demanarà el vot per l'AUP a les eleccions municipals

Es tracta de la candidatura amb la qual s'identifiquen més

per RubiTV.cat , 2 d'abril de 2019 a les 20:48 |
Imatge d'una assemblea d'EUiA al CRAC | EUiA Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Assemblea General d'Esquerra Unida i Alternativa, que es va reunir el passat dijous, 28 de març, ha decidit demanar el vot per la candidatura a la qual ha donat suport al llarg d'aquest mandat, l'AUP.

Aquest és un dels acords presos en l'assemblea de dijous passat després d'analitzar i discutir la situació política general i local, i donar suport a la decisió per part dels inscrits d'EUiA als Comuns d'abandonar l'espai després "del veto imposat per ICV a la persona proposada pel número 3 de la llista electoral", com van explicar els propis afectats en una roda de premsa fa unes setmanes.


EUiA també es compromet a "lluitar pel màxim d'unitat i aliança per revertir la situació de les polítiques de dretes que ha dut a milions de persones treballadores a la pobresa i l'exclusió social" després de les reformes laborals i de les pensions, "la desigualtat de gènere, la falta de vivenda social assequible, les retallades en el sector públic, etc."

Alhora, l'esquerra alternativa també es manifesta "contra les lleis repressives aplicades contra Catalunya amb el 155" per part del PP, el PSOE i Ciutadans i el "judici - venjança" contra els seus representants per fer efectiu i defensar el dret a decidir votant l'1 d'octubre. Així, aposten per continuar en la lluita pels objectius "de la defensa de la República Catalana, els processos constituents, la ruptura amb el règim del 78".


EUiA manté la voluntat "d'ampliar les aliances republicanes cap a la resta de pobles de l'estat espanyol, com es va veure en la manifestació de Madrid el passat dia 16, en defensa del dret a l'autodeterminació dels pobles".

Pel què fa a la política local, la formació continua defensant l'objectiu "de governar i treballar, des de les esquerres transformadoeres, per un Ajuntament real del canvi després del 26 de maig" i per buscar "solucions col·lectives als objectius democràtics i aplicar solucions a les greus mancances sobre els problemes socials i econòmics que es viuen a Rubí i que afecten la classe treballadora".

Amb aquestes línies polítiques marcades, i sempre apostant per la mobilització del poble a l'hora de fer-les efectives, i emmarcant-se en la lluita contra les injustícies del sistema capitalista, EUiA ha decidit donar suport i l'orientació del vot a la candidatura de l'Alternativa d'Unitat Popular a les properes eleccions municipals, ja que és la confluència amb la qual s'identifiquen més, "tant en allò social com en allò democràtic".

 

Participació