Nova edició del Projecte de Millora de la Competitivitat, amb novetats

L'assessorament que es presta a les empreses interessades és completament gratuït

Durant el 2022, 36 empreses van participar en un o més d'un servei estratègic del Pla
Durant el 2022, 36 empreses van participar en un o més d'un servei estratègic del Pla | RubíEmpresa
Redacció
17 de març del 2023
Rubí Empresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona, posa en marxa una nova edició del Projecte de Millora de la Competitivitat, un programa d'assessorament empresarial adreçat a petites i mitjanes empreses i autònoms de la ciutat, i que enguany incorporarà una nova assessoria per ajudar a optimitzar els seus processos i procediments i així reduir costos, augmentar la seva eficiència i millorar la qualitat dels productes o serveis.

Aquest projecte ofereix orientació i suport en la millora de l'activitat empresarial en aspectes concrets o en processos generals de reflexió estratègica, a través d'un equip tècnic especialitzat que guia cada companyia. Així, hi ha una àmplia oferta de tutories personalitzades i capacitació en diversos àmbits: organització i equip directiu, màrqueting i comunicació, gestió econòmica, finançament, recursos humans, planificació estratègica, internacionalització, innovació tecnològica i comercialització.

Al Projecte de Millora de la Competitivitat hi poden participar empreses amb domicili social al municipi de Rubí i que tinguin la matriu o centre de decisió a la demarcació de la ciutat. Les empreses han d'estar al dia amb les obligacions laborals, tributàries i fiscals i tenir la llicència o comunicació d'inici d'activitat presentada a l'Ajuntament. Les companyies interessades a formar part del projecte han d’omplir un formulari perquè es pugui valorar la seva candidatura.

Un cop acceptada la candidatura, es farà una primera entrevista i l'equip tècnic elaborarà un pla de treball amb les accions i propostes de millora que es volen desenvolupar. El servei que s'ofereix té un valor de fins a 2.500 euros, en funció del nombre d'hores d'assessorament que s'inverteixin, que són subvencionats al 100% entre l'Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona.

Durant el 2022, 36 empreses de la ciutat van rebre un o més d'un servei estratègic emmarcat en el Pla de Competitivitat. Es tracta d'empreses que sumen 433 treballadors i facturen 158 miliions d'euros, i provinents de diversos àmbits. Rubí Empresa va fer 41 serveis estratègics per a aquestes companyies. Des del 2010, més de 400 empreses s'han beneficiat dels serveis de millora de la competitivitat, i la valoració mitjana que en fan els participants és d'un 4,7 sobre 5.