La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca denuncia la manca de solucions per a famílies en casos extrems

Demà mateix hi haurà un desnonament, sense que li hagin donat cap tipus de resposta a l'afectada

La PAH reclama solucions a l'Ajuntament pels casos d'emergència
La PAH reclama solucions a l'Ajuntament pels casos d'emergència | Marta Casas
03 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:45h


La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Rubí ha tornat a reclamar aquest dimecres més solucions per als casos de famílies que han d'atendre. Ja ho van fer dijous passat davant del ple municipal, i es troben que continuen sense resposta.

Una de les portaveus, Montse Maymó, ha explicat la situació a Rubí i dels diversos casos que gestiona la Plataforma, ja que s'hi veu obligada perquè ni l'ajuntament, ni les assistents socials, els donen solucions. Tot i reconèixer que la relació entre l'ajuntament i la PAH és estreta i col·laboren sovint, Maymó assegura que "no és eficient".

Per la seva banda, Ana Maria Pérez ha alertat del perill que suposen les mesures que diuen voler implementar alguns dels partits que estan en plena campanya a les eleccions generals en relació a l'ocupació de vivendes. "No ocupem per voluntat sinó per necessitat", ha recalcat la portaveu de la Plataforma.

En aquest sentit, s'ha referit a la proposició de llei que presenta el PP i que reclama que es puguin desallotjar vivendes en un termini de 48 hores. També ha fet referència a unes declaracions de la presidenta de Vox a Madrid al canal Intereconomía, Rocío Monasterio, que defensa que "s'ha de fer un registre de lloguers i de compra-vendra i el que no hi consti, ha de ser desallotjat per la força i sense ni tan sols preguntar".

La Plataforma està gestionant molts casos darrerament, un d'ells, el de la Consuelo, que demà serà desallotjada de la seva vivenda on viu amb els seus dos fills, una menor d'edat, la seva nora i la seva neta.

Finalment, des de la PAH reclamen que l'Ajuntament apliqui, com ja ho estan fent altres consistoris, les mesures previstes a la Llei 24/2015, i han fet una crida a assistir a la manifestació convocada per aquest dissabte a les 18h pel dret a l'habitatge.
 



L'Ajuntament respon a les queixes de la PAH

Després de les declaracions de la Plataforma de dijous passat, l'Ajuntament ha volgut manifestar que comparteix la seva preocupació per la situació de l'habitatge, però que en el cas de la Mesa d'Emergència, qui estableix els criteris pels quals es poden tramitar els expedients és l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, i que per això no es poden iniciar fins que no hi hagi data pel llançament judicial.

Per altra banda, l'Ajuntament informa que durant el 2018 es van tramitar 28 Prestacions Econòmiques d'Especial Urgència, que van evitar el desnonament d'aquestes famílies; i PROURSA va aturar uns altres 20 casos de desnonament.