Veïns per Rubí titlla d'«irresponsables» els partits municipals que van votar en contra del contracte de neteja viària i recollida de residus

ERC, Cs, l'AUP, ICV i el PDeCAT van votar en contra al requeriment de documentació a l'empresa adjudicatària del contracte

Uns contenidors i bosses d'escombraries
Uns contenidors i bosses d'escombraries | Cedida
Redacció
03 d'abril del 2019
En ple municipal de març, que va tenir lloc el passat dijous, 28 de març, el govern municipal va sotmetre a votació el requeriment de documentació a l'empresa adjudicatària del contracte de recollida de residus i neteja viària a Fomento de Construcciones y Contras.

El punt no es va aprovar, ja que fins a cinc grups municipals de l'oposició - ERC, Cs, AUP, ICV i PDeCAT - hi van votar en contra, mentre que Veïns per Rubí, els regidors no adscrits José Manuel Mateo i Mariola Marín es van abstenir i l'equip de govern i Jonatan Cobo i Noelia Borque hi van votar a favor.

Davant d'aquesta situació, el contracte de recollida de residus i neteja viària queda paralitzat, i continuarà en pròrroga forçosa com fins ara.

Veïns per Rubí ha emès un comunicat per pronunciar-se al respecte, i explica que tot i que considera que el plec de condicions del nou contracte és "poc ambiciós" amb la recollida selectiva de residus, troba una "irresponsabilitat" que els cinc partits abans esmentats votessin en contra del requeriment de documentació a l'empresa adjudicatària.

La formació assegura que el fet d'haver aturat aquest procediment pot generar un dret a reclamació per danys, així com una indemnització a les empreses licitadores. Així mateix ho han explicat els responsables del govern en una junta de portaveus que s'ha dedicat específicament a aquesta qüestió.

En aquest sentit, Veïns per Rubí diu que aquesta actitud "irresponsable" per part de la resta de partits de l'oposició els genera molta desconfiança: "no ens volem imaginar el que podrien fer en cas de governar, plantejant propostes que poden perjudicar greument l'interès general i causar danys econòmics a l'Ajuntament".

Tot i això, Veïns per Rubí també lamenta la falta de comunicació del govern municipal del PSC en relació amb aquest contracte, que consideren "el més important que té l'Ajuntament amb una empresa privada": "un fet afegit a tantes altres qüestions que han passat aquest mandat i que els situa en una situació d'irresponsabilitat continua com a govern".