Un alt cap de la policia espanyola amaga al Suprem que va ser condemnat

Juan Manuel Quintela, cap d’Informació de la policia espanyola a Catalunya, va disparar al propietari d’un bar de Sabadell

NacióDigital
04 d'abril del 2019
Juan Manuel Quintela, cap d’Informació de la policia espanyola a Catalunya, va declarar ahir com a testimoni al judici contra l’1-O al Tribunal Suprem. En el moment d’iniciar l’interrogatori, el president de la sala, Manuel Marchena, va preguntar-li si havia estat processat amb anterioritat. El comissari va respondre que només estava investigat com a responsable de l’actuació policial a la seu de la CUP el 20 de setembre de 2017.

El testimoni de Quintela és fals, segons publica avui el diari La Directa. El 9 de novembre de 1988 va ser condemnat per l’Audiència Provincial de Barcelona a un mes d’arrest i a pagar 2.576.000 pessetes, en concepte d’indemnització al propietari del bar El Millón de Sabadell, Oriol Mañosa, a qui va ferir amb un tret en el marc d’un registre per trobar drogues al local. La notícia va sortir publicada el dia següent a La Vanguardia, tal com podeu veure a sota.

Quintela, en la seva declaració al Suprem, ha descrit com a “prerrevolucionari” l’ambient abans de referèndum de l’1-0.