Rubí rep els nous voluntaris de Protecció Civil de la ciutat en un acte de reconeixement

Actualment, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Rubí compta amb 21 integrants

L'Ajuntament de Rubí ha rebut els nous voluntaris de Protecció Civil de la ciutat
L'Ajuntament de Rubí ha rebut els nous voluntaris de Protecció Civil de la ciutat | RUBITV
04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:03h

L'Ajuntament de Rubí ha donat la benvinguda als nous voluntaris de Protecció Civil de la ciutat en un acte de reconeixement, aquest dimecres.

La figura del voluntari de Protecció Civil és indispensable a la ciutat, ja que té per objectiu la col·laboració desinteressada en diferents tasques vinculades a la prevenció i la seguretat dels rubinencs i rubinenques. En aquest sentit, els membres de l'entitat presten suport al consistori en la realització de serveis preventius d'informació i de suport als grups operatius, actuen en situacions d'emergència o d'alerta oferint suport logístic i col·laboren en l'estudi i realització de Plans de Protecció Civil i d'exercicis i simulacres, entre d'altres.

Ara per ara, Rubí compta amb 21 persones integrades a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, dos dels quals han rebut els corresponents nomenaments aquest dimecres, havent superat la formació específica a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i, a la vegada, s'ha fet l'entrega dels carnets als set aspirants a convertir-se en voluntaris.

El president de l'Associació de Voluntaris, José Miguel Barquín, ha explicat que estan esperant que la Generalitat anunciï una nova tongada de cursos de formació perquè puguin apuntar-se nous voluntaris: "Ara mateix hi ha una mancança de formació, per la qual cosa hi ha aspirants que no han pogut entrar al cos de voluntaris".

A més, aprofitant l'acte, l'inspector en cap de la Policia Local, Oriol Sànchez, ha recordat els moments difícils pels quans han passat els últims anys a causa dels pocs recursos i els pocs voluntaris per a la gran càrrega de treball, però ha assegurat que el fet que "preméssiu les dents i seguíssiu esforçant-vos com heu estat fent durant aquests anys ens ha permès arribar fins aquí". Finalment també ha reconegut la gran tasca de tots els voluntaris: "Us encoratjo a seguir en aquesta línia. El voluntariat és importantíssim a totes les ciutats, perquè vertebra la població. I en el vostre cas, que hi sigueu quan més se us necessita, no té preu".