medi ambient

Sant Cugat elabora un atles per mesurar la seva eficiència energètica

L'eina també inclou dades de Sabadell

per Redacció, 5 d'abril de 2019 a les 16:00 |
La presentació de la iniciativa ambiental | Ajuntament de Sant Cugat
L'Institut Cartogràfic de Catalunya i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, han elaborat un atles per mesurar l'eficiència energètica del municipi vallesà. L'eina, que entre d'altres aspectes mesura la contaminació lumínica, l'eficiència energètica dels edificis, el potencial fotovoltaic i la quantitat de vegetació present a la ciutat, vol facilitar la presa de decisions en base a dades objectives per tal de planificar un urbanisme més sostenible.

Una de les primeres conclusions extretes a partir de l'atles és que a Sant Cugat la vegetació té un important paper regulador en el comportament tèrmic evitant un sobreescalfament excessiu de la ciutat i que al voltant d'un 30% de les cobertes són adequades per col·locar-hi instal·lacions fotovoltaiques i un 40% per instal·lacions solar-tèrmica.


L’atles és en format SIG –d’alta precisió- i es pot consultar al web de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Les dades s’han obtingut a través de vols aeris i tecnologia amb sensors d’alta precisió. A banda de Sant Cugat, l'eina també inclou dades de Sabadell, Esplugues de Llobregat, Badalona i Berga. 

 

Participació