Es desencalla la contractació del servei de neteja viària i recollida de residus

Ciutadans canvia el sentit del seu vot i aprova requerir la documentació a Fomento de Construcciones y Contratas

Redacció
05 d'abril del 2019
Imatge d'un ple municipal de Rubí
Imatge d'un ple municipal de Rubí | RubiTV.cat
El ple urgent i extraordinari d'aquesta tarda ha desencallat la contractació del servei de neteja viària i recollida de residus, i d'ampliació del parc públic de neteja, després que el ple ordinari de dijous passat tombés aquest punt de l'ordre del dia.

Després d'una setmana de declaracions creuades, i que el regidor responsable de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, advertís l'oposició de les conseqüències que podria tenir per al consistori el vot negatiu en aquest punt, aquesta tarda s'ha celebrat el ple extraordinari que ha acabat amb un canvi de sentit de vot per part de Ciutadans que ha permès donar llum verda al requeriment de documentació a l'empresa adjudicatària.

Els grups que anteriorment s'havien abstingut o votat en contra han mantingut el sentit del seu vot. Veïns per Rubí, que aquesta setmana ha manifestat que era una "irresponsabilitat" votar en contra d'aquest punt, s'ha remès a la intervenció que va fer en el ple ordinari sobre el contracte de neteja, i ha mantingut l'abstenció que va fer.

Jordi Muntan, portaveu de l'AUP, ha explicat que la seva formació mantenia el sentit de vot per "coherència" després d'haver estat en contra de tot el procediment, ja que la formació alternativa defensa la municipalització dels serveis. També s'ha referit a les males experiències d'altres consistoris amb l'empresa concreta a la qual s'ha adjudicat aquest contracte per tres anys més.

Muntan, per últim, ha demanat la dimissió del regidor de Serveis Centrals en considerar que ha fet una mala gestió d'aquesta qüestió i que les seves declaracions parlant de la "irresponsabilitat" dels regidors de l'oposició son molt desafortunades.

Ànnia Garcia, portaveu d'ICV, ha començat agraint les explicacions donades en Junta de Portaveus, però també ha criticat la gestió que s'ha fet sobre la qüestió per part de l'equip de govern.

Finalment, Xavier Corbera, portaveu d'ERC, ha lamentat que s'arribés al ple en aquestes condicions, i ha dit que les paraules del regidor de Serveis Centrals havien sonat a "amenaça", però que ni tan sols això els faria canviar el sentit del seu vot, ja que, com va explicar també en el ple ordinari, no estaven d'acord amb el plec de condicions del contracte.

Tot i haver canviat el sentit del seu vot, els dos regidors de Ciutadans no han intervingut, sinó que ha estat Moisés Rodríguez qui, després de demanar disculpes si l'oposició ha pensat que no havien estat prou informats al llarg de tot el procés, ha celebrat que es pugui desencallar la contractació del servei de neteja viària i recollida de residus "gràcies al vot de Ciutadans".

Els regidors no adscrits Noèlia Borque i Jonatan Cobo han votat a favor, com van fer en el ple passat; i els regidors no adscrits Mariola Marín i José Manuel Mateo, així com el portaveu de CDC, Víctor Puig, no han assistit al ple d'aquesta tarda.