L'actualitat sobre el camp de golf de Can Sant Joan a «Els Matins» de TV3

L'Incasòl estaria pendent de saber l'estat de les negociacions de la Federació amb operadors privats | Ana Maria Martínez i Carmela Fortuny confien en què el tràmit de recuperar els terrenys no serà complicat

Rubén Cabús informa des del camp de golf de Can Sant Joan
Rubén Cabús informa des del camp de golf de Can Sant Joan | RubiTV.cat
Redacció
08 d'abril del 2019
El programa Els matins de TV3 ha fet aquest matí una breu connexió amb el camp de golf de Can Sant Joan, que en les darreres setmanes ha estat protagonista de l'actualitat informativa arrel d'una moció aprovada pels plens de Rubí i Sant Cugat en què demanen a l'Incasòl el retorn d'aquest gran espai verd, ubicat entre els dos municipis, a la titularitat municipal.

El periodista rubinenc Rubén Cabús ha estat l'encarregat d'explicar breument la història del camp de golf, que va ser el primer camp públic de Catalunya, inaugurat l'any 94, i que actualment es troba abandonat i en clara decadència des que va ser clausurat per ordre judicial l'abril de l'any passat.

Segons ha explicat Cabús, "la Federació Catalana de golf - que té els drets d'explotació del camp fins el 2064 - continua buscant un inversor que vulgui quedar-se amb els drets d'explotació del camp, però en cas que el trobi serà l'Incasòl qui haurà de donar el vist-i-plau definitiu a l'operació".

Les alcaldesses de Rubí i Sant Cugat, Ana Maria Martínez i Carmela Fortuny, han explicat, també, que la moció aprovada pels dos consistoris és una "oportunitat" per recuperar un gran espai verd i fins i tot una qüestió de "justícia"; i confien en què no serà difícil que l'Incasòl torni a cedir la titularitat d'aquests terrenys als municipis.

Finalment, la presentadora del programa, Lídia Heredia, ha explicat que aquest matí el programa Els matins havia de comptar amb la presència del director de l'Incasòl, Albert Civit, o del Conseller de Territori, Damià Calvet, però finalment no ha estat possible. Tot i això, segons el comunicat que han enviat a TV3, l'Incasòl estaria a l'espera que la Federació Catalana de golf els comuniqui com van les negociacions amb operadors privats, i recorden que, si ho vol, la Federació podria renunciar als seus drets sobre el camp.

El passat dissabte, 30 de març, l'Alternativa d'Unitat Popular, promotora de la moció a l'Ajuntament de Rubí, va organitzar una sortida per explicar la història del camp de golf de Can Sant Joan.

El clip de la història del camp de golf aquest matí a Els matins de TV3 es pot veure en aquest enllaç.