Segon documental del cicle sobre Palestina, aquest dijous al CRAC

El títol "5 cámaras rotas" es projectarà a les 19h a l'auditori de l'equipament

Redacció
08 d'abril del 2019
El palestí Emad Burnat i l'israelià Guy Davidi son els productors del segon documental del cicle Cinema per palestina, que organitza el CRAC i que va començar el dijous passat amb Arrels de resistència.

El documental segueix durant diversos anys la lluita i protestes pacífiques dels habitants de Bil'in, un poble de Cisjordània que va perdent terres de cultiu per la construcció del mur de separació amb Israel i l'avenç dels assentaments de colons israelians a les proximitats del poble.

La història que s'amaga darrere del documental comença el 2004, quan els amics d'Emad Burnat li regalen una càmera en néixer el seu quart fill, que va coincidir amb l'inici de les manifestacions dels camperols de Bil'in. Així, Burnat va començar a filmar moments de la vida de la seva família però que van traspassar el seu entorn íntim, retratant totes les protestes des del primer dia i durant set anys.

Amb l'ajuda del productor israelià Guy Davidi, crític amb la política del seu país, es va muntar el documental de 90 minuts. Per aconseguir-ho, van ser necessàries cinc càmeres, ja que durant els altercats amb l'exèrcit israelià, van ser destrossades.