Veïns per Rubí denuncia diversos partits i candidats davant la Junta Electoral de Terrassa

La denúncia s'ha presentat per la inserció de publicitat per part del PSC, Cs, Junts per Rubí i els candidats Xavier Corbera i Jaume Buscallà

Redacció
08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:04h
Veïns per Rubí ha presentat aquest matí una denúncia davant la Junta Electoral de Terrassa, després d'haver detectat que alguns partits i candidats han insertat publicitat als mitjans de comunicació i a les seves xarxes socials.

Concretament, la formació d'independents ha "detectat la inserció de publicitat al Diari de Rubí el passat divendres de PSC, Cs i Junts per Rubí", i també ha detectat publicitat "en la xarxa social Instagram per part dels candidats a l'alcaldia Xavier Corbera (ERC) i Jaume Buscallà (JxR)".

Veïns per Rubí ha denunciat aquests fets davant la Junta Electoral de Zona, a Terrassa, ja que des de la publicació de la convocatòria de les eleccions municipals al BOE, el passat 2 d'abril, i fins a l'inici de la campanya electoral hi ha una sèrie de restriccions publicitàries, entre d'altres, que es recullen amb més detall a la Instrucció 3/2011 de la Junta Electoral Central.

Concretament, no es poden contractar directament ni a través de tercers publicitat comercial en diferents suports publicitaris, ja siguin comercials, de premsa, de ràdio o d'internet.

La formació d'independents demana "responsabilitat" a totes les candidatures i estricte compliment de la llei electoral, per tal d'evitar "conflictes innecessaris" i garantir "el joc net".