Rubí posa en marxa un servei de restauració amb un alt valor social

La cafeteria-botiga dóna resposta a una vintena de persones derivades dels serveis socials de l'Ajuntament

El nou servei de restauració amb valor social està situat al Duet Sports
El nou servei de restauració amb valor social està situat al Duet Sports | RUBITV.cat
Redacció
09 d'abril del 2019
La ciutat de Rubí ja compta amb un nou servei de restauració per a les persones amb necessitats alimentàries derivades dels serveis socials de l'Ajuntament. Es tracta d'una cafeteria-botiga de menjars preparats a preus molt assequibles, situada al gimnàs municipal Duet Sports, al barri del Vint-i-cinc de Setembre. Ja fa tres setmanes que està obert a tota la ciutadania, però especialment a aquelles persones que tenen dificultats per cobrir els seus àpats diaris. Actualment són una vintena, però es preveu que l'establiment servirà fins a una cinquantena de menús socials. 

El projecte, sota el nom Bon Cor, està impulsat per la Fundació Futur, una organització amb experiència en la gestió de botigues solidàries de menjar prepart per emportar a diversos municipis i que vetlla per la formació i inserció sociolaboral de persones vulnerables a través de la restauració i l'alimentació saludable. Rubí és la primera ciutat en què aquest negoci s'ha ampliat amb un servei de restauració obert a tota la ciutadania on s'ofereix menús saludables i a un preu reduït.

La iniciativa, que té una mirada inclusiva, es desenvolupa en col·laboració amb l'Ajuntament,  el qual es compromet a adquirir una quantitat diària d'aquests menús per destinar-los a persones usuàries dels Serveis Socials. Aquests ciutadans, seleccionats prèviament, tenen la possibilitat de consumir-los a la mateixa cafeteria o bé d'emportar-se'ls a casa. L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha explicat que "es tracta d'un recurs per donar normalitat a una situació que ja de per si és difícil per a les persones amb necessitats".

A més, el projecte es fonamenta sobre la base de l'economia circular. Els treballadors i treballadores de la cafeteria són persones de Rubí que estan en situació de risc sociolaboral per diferents motius, a qui se'ls ofereixen insercions d'un any, amb prèvia formació en gestió de comerç. 

A banda dels serveis de cafeteria i restaurant, l'establiment ofereix un racó de venda de productes eco i de proximitat. Dins el mateix projecte, també es contempla servei de càtering i la possibilitat de llogar l'espai per a celebracions i altres trobades.