El PP proposa treballar per l'autònom rubinenc com un dels eixos principals del programa electoral

La formació aposta, principalment, per rebaixar els impostos dels autònoms i ampliar l'aparcament de la ciutat

Juan José Giner, candidat a l'alcaldia del PP de Rubí
Juan José Giner, candidat a l'alcaldia del PP de Rubí | RUBITV
10 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:09h

El PP segueix presentant els eixos principals del seu programa electoral per a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Juan José Giner, alcaldable de la formació, ja va avançar algunes de les propostes durant la presentació oficial, i en aquesta ocasió ha fet referències a les accions dedicades als autònoms rubinencs i al petit comerç. 

Giner ha remarcat que el PP "treballarà i defensarà l'autònom perquè és una de les grans figures per dinamitzar el comerç de Rubí". En aquest sentit proposa rebaixar l'impost de l'IBI a la meitat pels autònoms que tinguin com a domicili fiscal el seu propi habitatge i al 30% en el cas que l'autònom estigui arrendat al local d'un altre autònom. A més a més, consideren que cal eliminar l'impost de llicència d'obertura de comerç quan es tracta d'un trasllat de local amb una nova ubicació essent la mateixa empresa. 

Per altra banda, consideren que cal incrementar el nombre d'activitats culturals i lúdiques a carrers que no siguin principals per augmentar la concurrència d'aquestes zones de la ciutat i, així, donar més visibilitat a les botigues que no estan situades al Centre. 

A més, el partit aposta per cobrir una part de la Riera per construir una superfície comercial amb grans marques per tal de beneficiar el petit comerç de proximitat: "els petits locals també es nodreixen dels grans comerços". Aquest mateix espai també serviria per ampliar l'aparcament i, fins que això no sigui una realitat, aposten per facilitar aparcament gratuït entre 45 minuts i una hora als pàrquings de la plaça Onze de Setembre i Salvador Allende perquè els ciutadans puguin anar a comprar sense dificultats. 

Respecte aquesta qüestió, la formació també considera necessari oferir estacionament gratuït d'entre 3 a 4 hores als transportistes per tal que "pugin efectuar la seva feina sense estar limitats com passa a les zones de càrrega i descàrrega". 

Finalment, Giner ha assegurat que una de les principals queixes dels comerciants de la ciutat és la il·luminació en algunes de les vies principals: "s'hauria d'implementar un nou sistema d'il·luminació que a la nit tingui menys llum perquè no hi ha activitat però que durant el dia estigui més il·luminat per atreure els rubinencs a comprar al comerç".