poum

L'AUP lamenta que el Govern «depengui de dos regidors no adscrits» per aprovar el POUM

La formació alternativa carrega contra la gestió política de l'àrea de Serveis Territorials

per RubiTV.cat , 21 de desembre de 2018 a les 08:46 |
El grup municipal de l'AUP | Carla Serra
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple del mes de desembre, finalment, no va debatre l’aprovació definitiva del Text Refós del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, tal com estava previst. En el mateix ple, la secretària municipal va anunciar que el punt 7, el que corresponia al POUM, quedava retirat de l’ordre del dia de la sessió.

L’equip de Govern no va donar cap explicació pública per la retirada d’aquest punt, però l’Alternativa d’Unitat Popular ho té clar: “s’ha retirat per l’absència de dos regidors no adscrits”, en referència a Jonatan Cobo i Noelia Borque, “i ja que el Govern és incapaç d’exlicar el per què, no tenim cap problema en dir-ho nosaltres”, va explicar Jordi Muntan en declaracions posteriors al ple. 

 

Els escons de Jonatan Cobo i Noelia Borque, buits Foto: Carla Serra

Per Muntan, això no és més que “una metáfora del que ha passat durant tot el mandat”, ja que considera que el Govern hauria d’haver “buscat un consens i intentat negociar amb les forces que tenene interès en treballar el POUM”, però en canvi “ha optat per un acord fàcil i superficial amb grups polítics – en referència a Ciutadans i el PP – que no han aportat absolutament res durant tot el mandat”.
 

Grups polítics, a més, va remarcar el portaveu de la formació alternativa “que es desfan i deixen un ple amb quatre regidors no adscrits”, i en referència a Cobo i Borque, “que no han assistit al ple per interessos purament personals i econòmics”.
 
Muntan considera “un greu error deixar l’aprovació d’un Pla d’Ordenació Urbanística Municipal en mans d’aquestes dues persones”. De fet, segons l’Alternativa, aquesta és una mostra de la “debilitat i la feblesa” d’aquest equip de Govern.
 
L’AUP creu que l’equip de Govern hauria d’assumir alguna responsabilitat política. “A cinc mesos de les eleccions no hi ha motius per demanar la dimissió de l’alcaldessa”, però sí que considera que “és molt penós que la responsable política de l’àrea de Territori – la regidora Maria Mas – estigui treballant a mitja jornada i cobrant un sou estratosfèric, quan és públic i notori que ni tan sols se la veu per l’ajuntament”, va etzibar.
 
Per l’Alternativa, és aquesta manca de lideratge polític, tant de l’àrea de Serveis Territorials com la d’Alcaldia, la que ha provocat que el POUM s’hagi de retirar en el darrer moment del ple municipal. Un fet que, tal com va afirmar el portaveu Jordi Muntan, “a nosaltres, com a grup municipal ja ens va bé, i esperem que no puguin ni tan sols portar-lo al ple en tot el que queda de mandat”.

Fa poc més d'una setmana, l'AUP va demanar que es retirés l'aprovació del POUM de l'ordre del dia del ple per la "manca de consens".

 

Participació