La Fundació AVAN celebra el Dia Mundial del Parkinson

Rubí acull una taula informativa i una xerrada per donar visibilitat a aquesta malaltia

Un avi afectat per Parkinson
Un avi afectat per Parkinson | Pixabay
Redacció
11 d'abril del 2019
L'any 1997, l'Organització Mundial de la Salut va declarar el dia 11 d'abril com el Dia Mundial del Parkinson en commemoració de l'aniversari del britànic James Parkinson, el primer doctor que va descriure per primera vegada la malaltia. 22 anys després es considera la segona malaltia neurodegenerativa més freqüent dels països desenvolupats i des de llavors han nascut moltes entitats i associacions que treballen per donar suport a les persones amb aquesta malaltia i als seus familiars.

Una d'elles és l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), la qual, instal·larà avui, dijous 11 d'abril, en el marc del Dia Mundial del Parkinson, una taula informativa al Mercat municipal de Rubí per tal de distribuir material informatiu sobre la malaltia i donar a conèixer les activitats que s'ofereixen des de l'associació.

A més, demà, divendres 12 d'abril, la fundació oferirà la xerrada L'exercici físic en la malaltia del Parkinson de la mà de la fisioterapeuta Meritxell Salguero. En aquest sentit, es vol conscienciar a la ciutadania dels símptomes que amaga aquesta malaltia que no sempre són fàcils de detectar i trencar amb els mites que giren entorn del Parkinson. La xerrada tindrà lloc al carrer Lluís Ribas, 27-29, Escala A, 1r 5a, a les 12 h.