ERC aposta per crear un Pla Estratègic de Cultura consensuat amb les entitats i col·lectius de la ciutat

Els republicans presenten un conjunt de propostes culturals com a factor de cohesió social i d'integració de la ciutadania

Xavier Corbera i Montse Soler, d'ERC
Xavier Corbera i Montse Soler, d'ERC | Cedida
Redacció
11 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:58h
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Rubí ha presentat les seves propostes en l'àmbit cultural, un dels eixos principals del seu programa electoral, i la número 2 de la llista a les eleccions, Montse Soler, que ja és regidora del partit en l'actualitat.

Per la formació la cultura "és un factor de cohesió social i d'integració de la ciutadania" i "ha de garantir la pràctica cultural i la conservació i difusió del patrimoni del nostre municipi". Així ho ha assegurat Soler, i ha explicat que el projecte d'ERC es basa, principalment, en l'elaboració d'un Pla Estratègic de Cultura consensuat amb el sector cultural de la ciutat, amb les diferents entitats i col·lectius del municipi, "que tingui en compte la diversitat i els gustos de tothom. Que no deixi fora a ningú​". Tot i que és un pla pensat a curt, mitjà i llarg termini, Soler assegura que l'elaboració d'aquest pla serà un procès llarg, per això posaran en marxa altres mesures paral·lelament.

El grup municipal ha remarcat que totes les mesures responen a tres grans àmbits: la cohesió social i participació ciutadana; diversitat, qualitat i excel·lència de l'oferta i la creació cultural; tradició cultura popular, patrimoni i memòria històrica.

Algunes de les propostes són impulsar la creació d'un Consell Municipal de Cultura; l'elaboració d'un Pla d'Usos dels Equipaments Culturals, ja que consideren que "estan molt desaprofitats", i d'un protocol de festes populars; i la creació d'uns carnets culturals municipals per tal de poder oferir informació, descomptes i promocions a la ciutadania. A més, volen impulsar una iniciativa mitjançant el web municipal per promocionar les obres d'artistes i autors locals. Segons Soler "aquests artistes mereixen un reconeixement i volem valorar la gran feina que fan".