Junts per Rubí vol impulsar un Pla de dinamització per millorar la façana comercial de la ciutat

La formació proposa proporcionar bonificacions i col·laboració de professionals als comerços rubinencs

Jaume Buscallà i Sònia Jorba de Junts per Rubí
Jaume Buscallà i Sònia Jorba de Junts per Rubí | RUBITV
Marta Casas / Carla Serra
15 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:39h


Junts per Rubí (JxR) vol impulsar un Pla de dinamització amb l'objectiu de millorar la façana comercial de la ciutat, a través del qual es donin diferents bonificacions als comerços rubinencs.

Jaume Buscallà, alcaldable de la formació, ha explicat que el comerç "és la façana de la via pública, l'espai de convivència de la ciutadania de Rubí" i que, per tant, "més enllà de generar activitat econòmica, genera imatge de ciutat". És per aquesta raó que JxR considera que és important crear un Pla de dinamització perquè aquells comerciants que vulguin millorar la façana i l'estètica del seu establiment ho puguin fer amb la col·laboració de professionals de la ciutat i amb l'ajuda d'unes bonificacions: "si és previ a l'obertura en la llicència d'activitat i si és posterior en la taxa de recollida d'escombraries, per exemple". 

A més, també proposen crear algun tipus de targeta que serveixi de vincle entre els diferents comerciants. Amb això, volen ajudar a l'Associació de Comerciants de Rubí a què "sigui capaç de generar més massa crítica i més associats, adonant-se que els primers clients amb els quals han de treballar són els mateixos comerciants".

Aprofitant l'ocasió, Buscallà ha presentat la número tres de la seva llista, Sònia Jorda, vinculada al comerç de la ciutat des de fa molts anys. Jorba ha remarcat la importància de donar facilitas al nous comerços de la ciutat i, alhora, valorar els comerços que ja existeixen. En aquest sentit, s'ha mostrat il·lusionada i ha explicat que "hem de tirar endavant una ciutat de la qual sempre n'he estat orgullosa i ens hem d'esforçar perquè es pugui comprar amb qualsevol altre".