Veïns per Rubí planteja reforçar la plantilla de PROURSA

És la principal mesura que vol prendre la formació per tenir un projecte ambiciós en polítiques d'habitatge públic

Redacció
16 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:36h
Mare i fill observant el carrer sota una pancarta
Mare i fill observant el carrer sota una pancarta | Marta Rubirola
Veïns per Rubí (VR) segueix treballant en el seu programa electoral per a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Una de les qüestions de la ciutat que preocupa a VR és la manca de polítiques actives d'habitatge per part de les administracions públiques: "hem de lamentar que els 16 anys de governs del PSC només s'hagin construït 22 habitatges de protecció oficial, poc més d'un habitatge l'any".

En aquest sentit, la formació planteja reforçar la plantilla de l'empresa municipal, PROURSA, i el pressupost per atendre la forta demanda de serveis vinculats a situacions d'emergència habitacional, provinents de Serveis Socials. Aquesta mesura també ajudaria a reforçar el servei de mediació amb entitats financeres o grans propietaris per evitar els desnonaments de famílies que es troben en risc d'exclusió social, així com impulsar noves promocions d'habitatge de protecció oficial de lloguer, especialment per als més joves i la gent gran. La formació assegura que volen planificar una nova promoció d'habitatges per mandat, com a mínim.

A més, VR reclama a l'Administració central i a la Generalitat polítiques actives i efectives en defensa al dret a l'habitatge per tal de poder modificar la legislació i facilitar el dret a l'habitatge a tots els rubinencs i rubinenques.

La Junta Electoral dona la raó a la formació i reclama a PSC, Cs, i Junts per Rubí que s'abstinguin de posar publicitat

La setmana passada Veïns per Rubí va denunciar diversos candidats i partits per haver detectat publicitat en alguns suports que no estan permesos des que es va iniciar la campanya electoral.

La Junta Electoral de Zona va admetre a tràmit aquesta reclamació i ha emès una notificació en què reclama a Ciutadans, el PSC i Junts per Rubí que s'abstinguin de la relització "de publicitat o propaganda electoral mitjançant cartells, suports comercials o inserció a la premsa, ràdio o altres mitjans digitals" fins que comenci legalment la campanya de les eleccions municipals.

La campanya electoral de les municipals comença oficialment el dia 9 de maig, i des de la data de la convocatòria d'eleccions (2 d'abril) i fins aleshores, està prohibida la contractació de publicitat, tal com s'estableix en l'article 53 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG).