S'engega una campanya per demanar que la plaça Nova s'anomeni Neus Català

La petició se suma a la que ja va presentar ICV perquè es col·loqués una "stolpersteine" davant de casa seva

S'impulsa una campanya perquè la plaça Nova de Rubí es digui plaça Neus Català
S'impulsa una campanya perquè la plaça Nova de Rubí es digui plaça Neus Català | @ICVRubi
Redacció
16 d'abril del 2019
Actualitzat el 17 d'abril a les 9:20h
Poques hores després de la mort de Neus Català, una de les darreres supervivents catalana de l'horror nazi, el militant d'ICV i exregidor de l'ajuntament per aquesta formació Carlos Aguila ha engegat una campanya via change.org per demanar a l'alcaldessa de Rubí el canvi de nom de la plaça Nova, on va viure Català durant més de vint anys, pel de l'emblemàtica veïna.

Segons explica aquesta petitció de change.org, malgrat haver rebut la Creu de Sant Jordi, la medalla d'or al mèrit públic de l'Ajuntament de Barcelona i la medalla d'or de la Generalitat, que va rebre precisament a Rubí; Neus Català no té cap reconeixement en l'espai públic de la ciutat.

El ple municipal de la ciutat de Barcelona ja ha acceptat, per unanimitat, iniciar els tràmits per posar el nom de Neus Català a l'espai públic.

Aquesta petició se suma a la que ja va llençar el grup municipal d'ICV al ple perquè s'instal·lessin llambordes stolpersteine a Rubí, entre les quals hauria la dedicada a Neus Català. Així mateix, cal recordar que dels aproximadament 700 noms de carrers i places de Rubí, només 19 fan referència a dones. D'aquests, 11 son noms de religioses i només un fa referència a una rubinenca, el carrer Cati Curet.