poum

El PDeCAT creu que «per evitar sorpreses com la d'ahir, cal una feina prèvia que no s'ha fet»

Jaume Buscallà considera que el Govern "ha de demostrar que porta un Pla madur i ben treballat"

per RubiTV.cat , 21 de desembre de 2018 a les 15:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més reaccions dels grups polítics municipals a la retirada del POUM del ple d'ahir a la tarda.

El PDeCAT creu que el fet d'haver de retirar el punt de l'ordre del dia a última hora es deu a qüestions prèvies que no han estat ben treballades abans: "quan es va a un ple, o qualsevol òrgan de govern, i es produeixen sorpreses com aquestes, el que vol dir és que hi ha coses que no s'han treballat bé prèviament", ha manifestat Jaume Buscallà, membre de l'executiva del partit a Rubí.


"Aquesta feina prèvia correspon a l'equip de Govern - en la majoria dels casos - i és informar adequadament tots els grups, conèixer el seu parer, el sentit del vot, intentar pactar, poder tractar temes... és a dir, hi ha tot un debat fora de l'espai del propi ple que és necessari que es tingui, i en aquest cas no s'ha fet", ha detallat Buscallà.

Per als demòcrates, el fet que els dos regidors del PP no assistissin al ple és "una actitud indignant i indigna de qualsevol representant públic que té una responsabilitat envers la ciutat", i més "quan es tracta d'un tema tan important com el planejament urbanístic, que el tenim sobre la taula des de fa més de deu anys".


Tot i això, el PDeCAT vol remarcar que, per tal de mantenir un debat seriós sobre el POUM, l'equip de Govern "hauria de demostrar que porta el text al ple ben treballat, madur i amb garanties", cosa que voldria dir que "hem après dels errors del passat" i evitar "el fracàs" de la darrera vegada. "Això, l'equip de Govern no ens ho ha ensenyat, i potser ens trobem davant d'un POUM aprovat que té un recorregut molt curt", ha afegit Buscallà.

Respecte al contingut del Pla - que el PDeCAT va votar favorablement, tot i que amb algunes reticències, el novembre de 2017 - "hi ha coses que ens agraden perquè es van treballar el seu dia, però per altra banda considerem que ni el moment, ni els tempos, ni la manera de fer les coses" siguin les adequades, i més "tenint en compte que d'aquí a sis mesos hi haurà eleccions", conclou Jaume Buscallà.

Els demòcrates resten a l'espera de veure què farà el Govern, i si torna a presentar el POUM abans que s'acabi el mandat, però esperen que la manera de treballar i intentar arribar a acordsa amb la resta de grups municipals sigui més acurada de com ha estat fins ara.
 

 

Participació