Xavier Corbera: «Només ERC pot impedir el pacte entre PSC i Cs»

La formació aplega més de dues-centes persones a la segona fideuà republicana a Ca n'Oriol

La fideuà republicana d'ERC aplega més de dues-centes persones a Ca n'Oriol
La fideuà republicana d'ERC aplega més de dues-centes persones a Ca n'Oriol | ERC Rubí
Redacció
16 d'abril del 2019
Esquerra Republicana va aplegar més de dues-centes persones a la plaça de Ca n'Oriol per celebrar la segona fideuà republicana aquest dissabte. Per segon any, el lloc escollit ha estat el barri de ca n'Oriol, un barri on l'alcaldable de la formació, Xavier Corbera, creu que ha de ser "un exemple" per al país.

La fideuà va cloure amb els parlaments del candidat a l'alcaldia i de la seva número dos, Montse Soler, que va destacar que "per construir una societat d'homes i dones lliures, socialment justa i més igualitària i fer de Rubí una ciutat sostenible, agradable per viure-hi i eficient per treballar-hi" és necessari un canvi de govern.

Per la seva banda, Xavier Corbera va recordar que "ERC és i està a tota la ciutat, no hi ha cap barri per sobre de d'un altre", i és per això que la formació organitza actes als diversos barris com el passat 23 de març a Sant Jordi Park o el d'aquest mateix dissabte a Ca n'Oriol.

Respecte a les eleccions generals, Corbera va insistir en què ERC ha d'aconseguir prou suport "per evitar que el pacte que hem viscut a Rubí entre PSC i Cs es repeteixi al govern espanyol", i va recordar que "el país s'hi juga drets fonamentals", com la llibertat d'expressió i manifestació, el dret a l'habitatge, la sanitat o l'educació pública, entre d'altres.

El candidat també ha volgut fer referència a les eleccions municipals del proper 26 de maig, fent èmfasi en l'ètica política i la necessitat de "fer el canvi a la ciutat" després de molts anys de govern socialistes però especialment després d'aquests darrers quatre anys, que Corbera va qualificar de "vergonya per a Rubí".

Així, Corbera va defensar que calia "apostar per un projecte de ciutat a mitjà i llarg termini que comenci a resoldre les urgències dels rubinencs i rubinenques, i només ERC pot batre el tàndem entre PSC i Cs", tot destacant la importància del "vot útil" per poder fer front a un possible pacte de govern entre aquestes dues forces.

"Esquerra ha de concentrar els vots de tots aquells que volen un canvi a la ciutat, dels que volen un bon projecte, dels que volen capacitat de lideragte, dels que volen posar els serveis públics al servei de tota la ciutadania, dels que volen un país lliure", diuen els republicans.

En paraules de Xavier Corbera, “només Esquerra pot impedir el pacte entre PSC i C’s guanyant les eleccions, d’aquí la importància del vot útil, i és que només Esquerra pot garantir el canvi polític real a la nostra ciutat”.