Sant Cugat aprova tornar a demanar l'ampliació del servei d'FGC per Festa Major

El Jovent Republicà de Rubí presentarà la mateixa proposta al ple municipal del mes d'abril

Estació dels FGC de Sant Cugat.
Estació dels FGC de Sant Cugat. | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
16 d'abril del 2019
El ple municipal de Sant Cugat que es va celebrar ahir a la tarda va aprovar una moció, presentada per ERC-Més però que ha acabat essent insititucional, per tal de "consolidar" l'ampliació del servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catlunya (FGC) durant la Festa Major, que és, com la de Rubí, per Sant Pere, el 29 de juny.

El text també reclama augmentar el pas de la freqüència de trens, tal com ja es va fer l'any passat, amb l'objectiu de "garantir la mobilitat en el transport públic dels barris", però també amb els municipis veïns que també celebren la seva Festa Major, com Rubí i Terrassa.

Aquesta mesura es va dur a terme l'any passat i va tenir molt d'èxit, i per això el consistori de Sant Cugat ha demanat que s'incrementi la freqüència de pas dels convois de la línia S1 (Terrassa) a un cada hora durant la nit de les festes.

El Jovent Republicà de Rubí també presentarà la moció al ple d'abril

Com també van fer l'any passat, el Jovent Republicà de Rubí presentarà la mateixa proposta al ple del mes d'abril, previst per al proper dia 25.

La proposta va ser presentada pels joves dels municipis de Rubí, Terrassa i Sant Cugat de manera conjunta, i van explicar que consideren que aquest servei nocturn durant la Festa Major de les tres ciutats "fomentaria la cohesió local i comarcal", i també ajudaria als veïns dels tres municipis que s'han vist obligats a traslladar-se a d'altres però que volen continuar gaudint de la Festa Major de la seva localitat d'origen.

L'any passat, 4.200 persones van fer ús d'aquest servei, i l'estació de Rubí va registrar 770 viatgers durant les quatre nits de servei ininterromput.