poum

ICV: «No poder ni debatre el POUM és la demostració de la feblesa del Govern municipal»

Ànnia García manté que "aquest no és el POUM que es mereix Rubí"

per RubiTV.cat , 21 de desembre de 2018 a les 19:41 |
ICV es pronucnia sobre la retirada del POUM de l'ordre del dia del ple | @comurubi
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal d'ICV s'ha pronunciat aquest migdia sobre la retirada del punt de l'ordre del dia del POUM del ple de desembre.

La portaveu Annia García considera que "és una mala notícia que es retiri el punt de l'ordre del dia, tot i que aquest no és el POUM que nosaltres volem per la ciutat". La raó per la qual ICV no està d'acord amb el contingut d'aquest document és "bàsicament per l'obsolescència de tots els treballs, que es van començar a fer el 2005".


Però especialment considera que és una mala notícia "perquè és la cristalització de la feblesa d'un govern municipal que no és bona per ningú: ni per ells mateixos, ni pel ple, ni per la ciutat", ha lamentat García.

Segons ICV, "la governabilitat s'ha mantingut, en aquests darrers dos anys, gràcies a uns actors molt concrets: cinc regidors no adscrits - un d'ells, formant part del govern, el que formalment es coneix com un trànsfuga - i la gravetat de tot plegat és aquí: són persones que només es representen a sí mateixes". Una qüestió que, al parer d'Annia García, "bloquejarà moltes qüestions importants de ciutat", com és el POUM o poden ser els Pressupostos.


Annia García creu que "aquesta feblesa és la que ha fet que el POUM, un document tan important per la ciutat, no es pugui ni arribar a debatre".

Respecte al fet que els dos regidors del PP no fossin presents al ple, García ha manifestat que es podria considerar "anecdòtic" ja que "és tan greu el fet que el POUM s'hagués tirat endavant amb els vots de cinc no adscrits com el fet que no es pugui ni debatre perquè dos d'ells no han vingut". ICV, com la resta de grups municipals de l'oposició, enten que el motiu de retirar el punt de l'ordre del dia va ser, precisament, perquè el Govern necessitava els vots de Jonatan Cobo i Noelia Borque per aprovar-lo.

ICV, però, insisteix en què el Text Refós que es volia portar a aprovació "és un POUM que neix mort, perquè té greus problemes d'obsolescència i que planteja un model de ciutat amb el qual, en molts aspectes, no estem d'acord, i no volem que aquest planejament s'aprovi".

Amb la incertesa de què pot passar en el futur, Annia García creu que "el Govern hauria d'haver començat de nou - que no vol dir començar des de zero - la redacció d'aquest document, és la manera que la ciutat avanci i que puguem tenir un POUM que s'adapti a la realitat de la nostra ciutat".

 

Participació