L'ACA realitza diverses actuacions d'adequació als cursos fluvials que passen per Rubí

En total son una desena d'accions a les quals s'hi estan destinant 300.000 euros

Visita per comprovar l'estat de les accions de reparació als torrents de Rubí
Visita per comprovar l'estat de les accions de reparació als torrents de Rubí | Agència Catalana de l'Aigua
Redacció
18 d'abril del 2019
Aquest matí, una delegació de l'Agència Catalana de l'Aigua, amb el seu director Lluís Ridao al capdavant, ha visitat diversos cursos fluvials que transcorren per Rubí i que es van veure afectats per l'intens episodi de pluges del passat mes de novembre, i als quals l'ACA està destinant prop de 300.000 euros per a la seva adequació.

En total, hi ha deu actuacions planificades en vuit cursos fluvials, majoritàriament amb la col·laboració de Forestal Catalana. Concretament, les actuacions se centren en la riera de Rubí, als torrents de Can Xercavins (2), Ca n'Estapé, Can Solà, els Alous, Sant Muç, l'Oriol i el torrent Fondo.
 

Panoràmica dels Alous després dels treballs Foto: Agència Catalana de l'Aigua



Lluís Ridao, acompanyat del conseller delegat de Forestal Catalana, Gabriel Esquius, representants de l'Ajuntament de Rubí i personal tècnic de l'ACA i Forestal Catalana han visitat avui les diverses zones on s'estan duent a terme els treballs amb l'objectiu de veure sobre el terreny la seva evolució, i també comprovar que garanteixen la lliure circulació de l'aigua, minimitzant el possible risc de desbordaments.

Del total d'actuacions, cinc ja estan finalitzades: el desplaçament del mur a l'alçada del polígon industrial de Can Galí, que afectava el torrent de Ca n'Estapé; el desplaçament del col·lector en alta abans de la depuradora de Rubí, que afectava la riera de Rubí; la retirada de sediments i vegetació a la urbanització de Sant Muç al torrent de Can Xercavins, la retirada d'arbres caiguts al torrent de Can Solà i a la zona de la urbanització de Can Serrafossà, que afectava el torrent Fondo.

Encara queden en curs els treballs de retirada d'arbres caiguts, acumulació de vegetació i recomposició de la protecció a la llera amb pedra sota la Masia de Can Xercavins, la retirada d'arbres, passera i esllavissada del marge dret del torrent dels Alous, la retirada d'arbres caiguts al torrent de Sant Muç i al torrent de l'Oriol, on també s'ha de reparar una esllavissada.

L'actuació prevista al torrent Fondo, que consistirà en enretirar arbres caiguts i dur a terme una petita mota de protecció, començarà en breu, segons l'ACA.