poum

ERC creu que és «una falta de respecte» que es retirés el POUM de l'ordre del dia

Montse Soler lamenta que la política municipal "depengui dels regidors no adscrits"

per RubiTV.cat , 21 de desembre de 2018 a les 21:15 |
ERC demana al Govern que es torni a asseure amb totes les forces per debatre el POUM | @esquerrarubi
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Esquerra Republicana s’ha pronunciat aquesta tarda sobre la retirada del punt referent al POUM de l’ordre del dia del ple de desembre. Com tota la resta de l’oposició, els republicans atribueixen aquest fet a l’absència dels dos regidors no adscrits que formaven part del PP, ja que els seus vots haurien garantit l’aprovació del Text Refós.

“Un cop més ens trobem que en el mateix ple es retiren punts previstos perquè falten regidors a la sala”, ha lamentat Montse Soler, que considera que és “una manca de seriositat, perquè una decisió unilateral del Govern que deixa tots els altres grups municipals sense arguments per poder defensar la seva postura, amb tota la feina prèvia que això comporta”.


“És una falta de respecte cap a la resta de grups municipals i cap a la ciutadania, que és davant de qui nosaltres hem de retre comptes com a representants públics”, ha conclòs Soler.

Respecte a l’absència dels regidors no adscrits, Soler creu que “no pot ser que la política d’aquest municipi depengui dels vots dues persones que, a més, ja no formen part del partit perquè els han expulsat, i de dues persones més – en referència als regidors no adscrits María Dolores Marín i José Manuel Mateo – que van abandonar el seu grup municipal, i que a més, no se sap mai si vindran o no vindran”, ha etzibat, que ha recordat que a més, molts cops, quan venen “ni tan sols els sentim la veu”.


Pel que fa al contingut del Text Refós del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, Montse Soler ha insistit en que “creiem que aquest POUM no és la millor opció per la nostra ciutat, i per tant el que li demanaríem al Govern és que torni a asseure’s amb les forces polítiques, que torni a parlar del POUM i debatre el projecte d’ordenació urbanística, que és necessari per la nostra ciutat però que és necessari que estigui ben fet”.

Per la seva banda, el portaveu d’Esquerra, Xavier Corbera, creu que “és necessari que fem una reflexió sobre l’estat de la ciutat després d’aquests gairebé quatre anys”. Per ell, la manera de fer del govern municipal “comporta un desgovern absolut, i creiem que cal que les qüestions tan importants com ho són el POUM s’han d’intentar aprovar amb el màxim consens possible”, per la qual cosa “s’ha de tenir un tarannà determinat, i la voluntat de dialogar, de governar per tothom, i això és el que no hem tingut”.

Per Corbera, aquest és un punt d’inflexió en què la ciutat haurà d’escollir si “continuar amb la deriva que ha comportat el govern del PSC amb Ciutadans i tots els regidors no adscrits – dos regidors de Ciutadans, dos del PP i un trànsfuga – o vol afrontar un canvi i, en la qüestió que tractem avui, poder dibuixar un planejament urbanístic ambiciós, però alhora respectuós amb l’entorn, la mobilitat, el creixement o la capacitat econòmica que té la ciutat”.

 

Arxivat a:
Política, POUM
Participació