Entrar conduint al quiròfan, així ho faran els més petits a l'Hospital de Terrassa

El Consorci Sanitari de Terrassa ha adquirit dos cotxes per reduir la por, l’ansietat i l’estrès dels infants

Cotxes al servei de pediatria de l'Hospital de Terrassa.
Cotxes al servei de pediatria de l'Hospital de Terrassa. | Cedida
redacció
21 d'abril del 2019
A partir d'aquest dimecres els més menuts aniran amb cotxe al quiròfan de l'Hospital de Terrassa. El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha incorporat dos cotxes que portaran als infants a quiròfan o a fer-se una prova diagnòstica per imatge.

Diferents investigacions i l'experiència dels professionals sanitaris han demostrat que un entorn acollidor i estimulant té un impacte positiu en els pacients. Així, a través del cotxe, els infants reduiran la por, l'ansietat i l'estrès, fomentant la interacció i augmentant la seva tolerància a l'assistència sanitària.

Amb aquesta acció es pretén evocar sentiments d'alegria en els nens i nenes i animar-los durant la seva estada, ja que, en general, se senten intimidats en un entorn sanitari. De fet, un estudi de la Universitat de Nou Mèxic, conclou que la incorporació d'elements lúdics en els hospitals redueix fins a un 73% l'ansietat i en un 53% la por que els nens experimenten en un centre hospitalari.

Els principals beneficis de l'activitat revertiran en els nens i nenes i els seus acompanyants directament, ja que un pacient feliç i positiu afronta la prova o la intervenció d'una manera més relaxada, sense l'estrès i l'ansietat prequirúrgica que suposa. El CST està immers en un projecte d'humanització de l'assistència sanitària, concretament al Servei de Pediatria. L'adquisició s'ha fet gràcies a la col·laboració de Sabadell Renting i el grup de concessionaris Movento.