Roses i llibres ompliran la ciutat amb motiu de la diada de Sant Jordi

La plaça del Doctor Guardiet tornarà a ser l’epicentre amb les parades de llibres, de roses i d’entitats

Una noia comprant una rosa
Una noia comprant una rosa | Juanma Peláez
Redacció
18 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:07h
El 23 d'abril traurà a l'illa de vianants els llibreters locals i els punts de venda de roses d'entitats de 10 a 21 h a la plaça Doctor Guardiet, l'espai central de la celebració. La ciutadania hi trobarà les parades de llibres d'El racó del llibre, L'Ombra, Gràfiques Ventural, Skalibur i Vilalta. A més, el mateix espai tindran parada les entitats Òmnium Rubí, PAH Les Torres, PAH Rubí, Fundación Vicente Ferrer, ANC, Parròquia Sant Pere, Oncolliga i l'Associació de Músics El silenci és música.

Enguany, a més, aprofitant l'ampliació de l'illa de vianants, el carrer Maximí Fornés també serà un dels punts més importants de la ciutat durant aquesta diada, que, coincidint amb la segona setmana de la campanya electoral de les eleccions generals del 28 d'abril, també hi hauran parades dels diferents partits polítics.

Com marca la tradició, alguns escriptors i escriptores de la ciutat signaran les seves darreres publicacions i es trobaran amb els seus lectors. Gracia Pérez signarà exemplars de El Tapiz de un tiempo, d'11 a 13 h i de 18 a 19 h. També de 18 a 19 h, Montserrat Clemente i Francisco Rueda signaran El poder del Sentir en tu día a día i Xavier Mas, Bouloucounda: el legado del boabab. Finalment, de 19 a 20 h, Raúl Velasco presentarà el seu darrer poemari Cuando no nos queda nada i Irene Gómez, la seva obra M'estimo

A banda d'aquests, la llibreria Lectors, al tren! també acollirà diversos escriptors que signaran les seves obres: de 16 a 17.30 h, Dani Torrent signarà el seu darrer llibre il·lustrat El santo i Cuchu, El caputxet verd. Irene Gòmez i Raúl Velasco tornaran a signar en aquest espai, de 12 a 13 h i de 17 a 18 h, respectivament.

Per Sant Jordi també sortiran a la plaça Doctor Guardiet l'Espai Jove Torre Bassas i la Biblioteca Mestre Martí Tauler que han preparat un taller de manualitats per a infants, de 17 a 19 h. El Servei Local de Català oferirà una lectura col·lectiva en veu alta, de 10 a 20.30 h, i l'Escola Municipal de Música Pere Burés pujarà a l'escenari a les 17.15 h. També, com és tradició, Ràdio Rubí farà un programa en directe de 10 a 18 h i a les 18 h tindrà lloc una ballada de sardanes a la Plaça Catalunya amb la Cobla Sol de Banyuls. 

A més durant el matí, els rubinencs i rubinenques tornaran a tenir la possibilitat de fer visites guiades al campanar del Segle XII de l'església de Sant Pere i veure la maquinària d'un rellotge datat al 1911 i que es manté encara en funcionament. 

A banda dels llibres, Rubí també acollirà al voltant de 90 parades de roses que s'instal·laran per tota la ciutat.

Les propostes al voltant de la diada de Sant Jordi es tancaran dissabte 27 d'abril amb el concert de música clàssica Mirando il cielo, dins del cicle Concerts de clàssica a Rubí, a La Sala.