Quines són les recomanacions dels llibreters de Rubí per aquest Sant Jordi?

Des de L'Ombra, El racó del llibre i Lectors, al tren! ens recomanen alguns llibres per regalar

Redacció
18 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:32h
L'aparador de la llibreria Lectors, al Tren!
L'aparador de la llibreria Lectors, al Tren! | Carla Serra
S'acosta la diada de Sant Jordi i molts rubinencs i rubinenques ja estan comprant els llibres que regalaran dimarts vinent. Tot i això, el mateix la plaça Doctor Guardiet s'omplirà de parades de les diferents llibreries de la ciutat per fer les últimes compres i, per a tots aquells que necessitin idees, tres llibreters de Rubí ens han fet algunes recomanacions:

La Marina Porras, de la llibreria L'Ombra, recomana tres novel·les per adults, una de juvenil i dues infantils:

Novel·les per adults

- El camí dels esbarzers, d'Alba Dalmau, un recull de petits relats de l'interior dels Estats Units, Sandville, on els habitants porten una vida senzill i aparentment tranquil·la, tot i que en tot moment hi ha escalats de fúria i desamor i de desesperació i amistat.

- Persecució, de Toni Sala, una novel·la negra que narra la història "violenta" d'un assassí vist des de diferents punts de vista i diverses veus.

- Sis nits d'agost, de Jordi Lara, és la història d'aquella mort volguda, singular i misteriosa de Lluís Maria Xirinacs. La revelació de com va ser preparada escrupolosament i com va afectar tantes persones, i l'aventura d'un escriptor per esbrinar el sentit d'una acció com aquella. 

Literatura juvenil

- El darrer dels dracs i altres contes, d'Edith Nesbit, explica històries de dracs d'arreu del món amb diverses versions.

Contes infantils

- L'origen de les espècies de Charles Darwin, explicat i il·lustrat per Sabina Radeva amb la intenció que els més petits descobreixin la revolucionària teoria de Darwin i pugin entendre com les espècies han anat canviant i evolucionant des de l'inici de la vida de la Terra. 

- El Pol i el cos humà, de Liesbet Siegers, un llibre divertit i amè per aprendre les parts del cos de cap a peus i ple d'activitats per als més petits.

L'Enric Pallarès, d'El racó del llibre, ens recomana quatre novel·les per adults, un juvenil i tres infantils:

Novel·les per adults

- Digues un desig, de Jordi Cabré, un thriller psicològic que va sobre un joc de miralls amb una vida personal anodina de l'autor amb el seu reflex, algú capaç de saltar-se les normes, de seduir el perill, de córrer riscos per trobar-se a si mateix. Guanyadora del Premi Sant Jordi 2018.

- La filla de la tempesta, de Santi Baró, narra la història d'una jove cordovesa que emigra a la ciutat veïna als anys 60 i que té de teló de fons la tràgica rierada de 1962 que va matar unes 700 persones a tota la comarca, 200 d'elles a Rubí. 

- Fugir era el més bell que teníem, de Marta Marín-Dòmine, és un homenatge al seu pare i un viatge de Barcelona a Toronto, buscant rastres de vides nòmades després de la dictadura de Primo de Rivera i de la Guerra Civil.

- Benedicció, la darrera part de la trilogia de Kent Haruf on explora les emocions i les relacions humanes d'una petita comunitat rural, una meditació sobre les connexions i els comiats que constitueix una vida. 

Lectura juvenil

- L'efecte Frankenstein, d'Elia Barceló, una novel·la que reflexiona sobre la igualtat entre sexes i classes, homenatjant a la història i a Frankenstein.

Contes infantils

- Georgina i la dragona, de Lucía Serrano, explica una nova versió de la tradicional història de Sant Jordi des d'una mirada pacifista i feminista.  

- Els llops que van venir a sopar, d'Steve Smallman i Joëlle Dreidemy, dóna la volta a la tradicional història d'El llop i les set cabretes posant l'accent en el valor de fer caure les barreres i posar en dubte els estereotips.

- Lenny Llamàntol es queda a sopar, de Finn Buckley i Michael Buckley, un conte original i divertit que adverteix sobre les ocultes intencions de l'excés d'adulació o les falses simpaties.

La Montse Marcet, de Lectors, al tren!, destaca dues novel·les per adults, una de juvenil, dos contes il·lustrats i un llibre "especial".

Novel·les per adults

- La Germandat. Complot contra les dones, de David Miró, un nou plantejament del punt de vista sobre la història del feminisme en forma de thriller.

- Tothom et recordarà, d'Andreu Martín, s'enfronta al tema dels grups gihadistes en una Barcelona post atemptat de les Rambles i en ple procés independentista, fets que serveixen de teló de fons a una trama rica i imaginativa.

Literatura juvenil

- Ohio, d'Àngel Burgas, mostra una història sobre la família, la llar, les noves tecnologies i el mur que tot això crea entre el món dels rics i el món dels pobres.

Contes il·lustrats

- Àlbum per a dies de pluja, de Dani Torrent, en què el nen protagonista explica en el text que l'últim dia d'estiu és el seu preferit perquè viu intensament amb la seva família al·licients i moments màgics que ell va retratant amb la càmera que li acaben de regalar, omplint amb aquestes fotos radiants un àlbum per als dies de pluja,

- Aquí vivía yo, de Dani Torrent, explica la història d'un home que treballa en una immobiliària, mostrant pisos, fins a un dia que ensenya el pis on ell va créixer de petit. Després d'aquesta vivència, la tornada a la realitat li despertarà noves sorpreses. 

"L'especial"

- Liliana, un poema narrat i dibuixat per Apel·les Mestres, i actualitzat per Teresa Duran, "una joia" que rescata els principals temes de les seves obres.