El Front Republicà defensa el dret a d'autodeterminació i la lluita contra la repressió

El CRAC ha acollit l'acte de campanya del Front Republicà de cara a les eleccions generals del 28-A

Mabel Rodríguez, número 2 del Font Republicà per la ciurcumscripció de Barcelona
Mabel Rodríguez, número 2 del Font Republicà per la ciurcumscripció de Barcelona | Cedida
Redacció
23 d'abril del 2019
Aquest dilluns a la tarda el CRAC ha acollit l'acte de campanya del Front Republicà en què han presentat els eixos principals del programa electoral de la formació de cara a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril. L'acte ha reunit al volant d'unes 50 persones per escoltar els parlaments de Mabel Rodríguez, número 2, Roger Español, número 5, i Maria Payeras, número 8 per la circumscripció de Barcelona.

La coalició integrada per les formacions Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates han parlat de tres objectius polítics principals: la defensa dels interessos populars, el dret d'autodeterminació i la lluita contra la repressió.

En aquest sentit, els tres interventors han parlat de la derogació de la reforma laboral impulsada pel PP i de l'article 135 de la Constitució, com a pas previ i necessari per al desplegament de polítiques reals de justícia social, així com la derogació de la Llei Mordassa i la fi de la repressió contra la llibertat d'expressió. 

L'acte també ha estat marcat per l'exigència de la posada en llibertat dels presos polítics catalans i el retorn dels exiliats. També han demanat la llibertat per la Tamara, per als joves d'Altsasu i la retirada de totes les causes judicials obertes contra el sobiranisme i el republicanisme. 

Davant de tot això, han assegurat que es comprometen a treballar per la construcció d'una república catalana "sense caure en renúncies ni dilacions", a fer una oposició "frontal" a la monarquia espanyola i a "denunciar el caràcter autoritari de l'estat espanyol, públicament i amb fermesa". 

L'acte s'ha conclòs amb una actuació musical de Roger Español i Nati Ortega.