La ciutadania gaudeix d'una nova diada de Sant Jordi tot i la pluja

La plaça del Doctor Guardiet ha reunit centenars de rubinencs durant tota la jornada, especialment a la tarda

Roses de Sant Jordi
Roses de Sant Jordi | Carla Serra
23 d'abril del 2019
Actualitzat a les 22:21h

La Diada de Sant Jordi ha començat passada per aigua, però al llarg del dia el temps s'ha anat animant. Tot i això, un any més els carrers de Rubí s'han omplert de llibres i roses per celebrar aquesta festa, una jornada on els llibreters viuen el seu dia més important de l'any. A la plaça Doctor Guardiet, l'epicentre de la Diada, les parades de les llibreries El Racó del Llibre, L'Ombra, Gràfiques Ventura, Skalibur i Vilalta han fet possibles que cap rubinenc es quedés sense el seu llibre. 

Durant el dia els autors locals han aprofitat per vendre i signar els seus llibres. Enguany Gracia Pérez, Anna Terrats, Raúl Velasco, Dani Torrent i Sònia González han estat alguns dels autors rubinencs que han sortit al carrer per signar exemplars.

Però no hi ha Sant Jordi sense roses. Al voltant d'un centenar de parades de roses s'han repartit per la ciutat, tot i que la gran majoria al centre. Alguns dels punts de venda van a càrrec de les floristeries, però d'altres són d'entitats, associacions i escoles que aprofiten l'ocasió per recollir diners i tirar endavant els seus projectes. Com és habitual, la rosa vermella ha estat la més venuda però, un any més, les roses grogues també han tingut un gran protagonisme, així com els llibres del procès català. 

A més a més, coincidint amb la segona setmana de la campanya electoral de les eleccions generals del pròxim diumenge 28 d'abril, la plaça Doctor Guardiet també ha reunit les parades dels diferents partits polítics.

A banda de les parades, al llarg del dia Rubí ha acollit múltiples activitats, entre les quals la lectura col·lectiva proposada pel Servei Local de Català, un taller de treballs manuals per a infants, un concert en mans de l'Escola Municipal de Música Pere Burés, l'espectacle infantil El Gegant de la muntanya, i una ballada de sardanes, entre d'altres. A més, durant el matí, els rubinencs han pogut visitar el campanar del segle XII de l'església de Sant Pere per veure la maquinària del rellotge, que data del 1911.

Recordem que Rubí posarà punt final a la diada de Sant Jordi el pròxim dissabte, 27 d'abril, amb el concert de música clàssica Mirando il cielo, dins del cicle Concerts de clàssica a Rubí, a La Sala.