El sol i els núvols s'aniran alternant al llarg del dia

La pluja es veurà en determinats punts de la jornada

S'esperen núvols sobretot al final del dia
S'esperen núvols sobretot al final del dia | Albert Segura
Redacció
24 d'abril del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimecres de matinada el cel estarà molt ennuvolat o cobert arreu amb el pas de nuvolades. Fins a migdia estarà serè o poc ennuvolat. A partir de la tarda creixeran nuvolades a l'interior del país, sobretot al quadrant nord-oest, que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat, mentre que al litoral continuarà poc ennuvolat. Malgrat això, al final del dia també arribaran núvols baixos al sector central del litoral i del prelitoral. Independentment, al vessant sud del Pirineu i Prepirineu occidental estarà molt ennuvolat o cobert tota la jornada.

De matinada s'espera precipitació a qualsevol indret, mentre que durant el matí es restringiran al vessant sud del Pirineu i Prepirineu occidental. A la tarda se'n produiran novament al Pirineu i Prepirineu, sobretot al sector occidental, i no se'n descarten a altres punts del terç oest. Les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada i localment aniran acompanyades de tempesta, sobretot de matinada. Deixaran acumulacions entre minses i poc abundants en general, localment abundants al quadrant nord-oest. La cota de neu pujarà dels 1.200 de matinada als 1.600 metres al migdia, si bé a la nit arribarà als 1.800 metres.

La temperatura mínima serà lleugerament més baixa i oscil·larà entre 0 i 5 ºC al Pirineu, entre 3 i 8 ºC al Prepirineu, entre 5 i 10 ºC a la depressió Central i al Prelitoral i entre 9 i 13 ºC al litoral. Pel que fa a la temperatura màxima serà semblant o descendirà lleument, per bé que pujarà de manera lleu al litoral i prelitoral nord; rondarà entre 8 i 13 ºC al Pirineu, entre 12 i 17 ºC al Prepirineu, entre 17 i 22 ºC a Ponent i al litoral i entre 15 i 20 ºC a la resta del territori.