ENERGIA

La depuradora de Rubí aconsegueix un estalvi energètic del 35%

Es tracta d'un projecte que busca l'autosuficiència energètica de les plantes depuradores i que s'ha desenvolupat de forma pilot a Rubí

per RubiTV.cat , 24 d'abril de 2019 a les 18:00 |
Moment de la inauguració del projecte a l'estiu del 2016 | Localpres
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'any 2016, investigadors de recerca GENOCOV de la Universitat Autònoma de Barcelona, van posar en marxa l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Rubí, una tecnologia que, a través de processos fisicoquímics i biològics, aprofita la matèria orgànica de l'aigua residual per a la producció de biogàs. Aquest sistema aconsegueix que les plantes depuradores siguin autosuficients des del punt de vista energètic i que, fins i tot, esdevinguin productores d'energia. 

El balanç del projecte posa de manifest que aquesta prova pilot permet reduir el consum d'energia per part de la planta depurador en un 35%. Al mateix temps, l'increment de la producció d'energia biogàs també s'ha situat en un 35%.


A partir d'aquestes dades, el projecte continua endavant amb l'objectiu de consolidar aquestes dades i establir el futur dimensionament d'aquesta tecnologia per a la seva implantació a escala real.

Recordem que el projecte està cofinançat pel programa europeu Life+ i impulsat per la UAB, Depuración de Aguas del Mediterráneo (DAM), l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Plataforma Europea de l'aigua (WssTP). 

 

Participació