L'AUP confia que pot capgirar la política a Rubí

Belen Cañizar, alcaldable de l'AUP, assegura que és una formació horitzontal i municipalista

Belen Cañizar i Jordi Muntan, de l'AUP
Belen Cañizar i Jordi Muntan, de l'AUP | RUBITV
Redacció
25 d'abril del 2019
Alternativa d'Unitat Popular (AUP) afirma que es presenta a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig per fer capgirar la política i fer possible un canvi de govern a la ciutat de Rubí. Belen Cañizar, alcaldable de la formació, ha recordat que es tracta d'una candidatura municipalista i horitzontal "sense interessos al darrere. Podem fer política d'una forma molt lliure, pensant en el bé comú i acollint les veus diverses de la ciutadania". 

Per la seva banda, Jordi Muntan, ha remarcat que per l'AUP el més important és "el projecte, no les persones" i que "creiem en un projecte de ciutat que sigui realment transformador". Per tirar endavant aquest projecte municipalista, l'AUP ha avançat algunes propostes: municipalitzar alguns serveis bàsics com la recollida de residus, el manteniment de parcs i jardins i la deixalleria, crear un parc públic d'habitatge de lloguer i dos centres oberts per a infants i adolescents, i dotar de més recursos els serveis socials, entre d'altres.

A banda d'això, una de les grans apostes de la formació és articular el Reglament de Participació Ciutadana i el Reglament de Consell de Ciutat, una proposta que ja es va aprovar per una bona part del Ple però que mai s'ha dut a terme. Muntan considera que "és una proposta ben pensada i atrevida" i ha afirmat que es comprometen a tirar-la endavant, renovant el Reglament d'Orientació Municipal (ROM) i incorporant aquest reglament de participació ciutadana.

A més, l'actual portaveu de formació, ha explicat que per fer municipalisme també cal tenir una candidatura municipalista i que "amb això a l'AUP sóm forts. Tenim una llista amb cares que les identifiques amb una entitat o amb un moviment social i que participen en la ciutat".