L'associació S'ha Acabat denuncia la UAB per «desobediència» per no esborrar les pintades del campus

Aquest dijous l'ha presentat davant la Fiscalia Superior de Catalunya

Pintades a la UAB
Pintades a la UAB | Albert Segura
Redacció
25 d'abril del 2019
L'entitat S'ha Acabat ha presentat una denúncia a Fiscalia en considerar que mantenir pintades independentistes a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) pot constituir un delicte de "desobediència", tenint en compte que el passat 11 d'abril la Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona en va ordenar la retirada durant el període electoral.

L'associació fa referència a pintades com la que hi ha en un dels edificis on es llegeix "Independència, socialisme i feminisme". Consideren que la permanència de símbols i pintades independentistes no només suposen un "trencament de la necessària neutralitat de les administracions en període electoral, sinó que també una burla a l'administració electoral".

Ha justificat aquesta mesura després de presentar cinc escrits sobre aquest assumpte a la JEP de Barcelona i la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Sabadell: "Hem presentat la denúncia perquè la neutralitat de les administracions és un principi democràtic bàsic que, per desgràcia, no és respectat a Catalunya ni tan sols en període electoral, la qual cosa implica una fallida de l'Estat de Dret que ha de ser denunciada". 

L'organització ha admès que desconeix quin va ser el termini que es va donar perquè es retiressin, tanmateix "no és raonable" que continuïn aquestes pintades i símbols "partidistes" 13 dies després d'haver estat ordenada la seva retirada i "a només tres dies del final de la campanya que justifica l'ordre". No ha descartat que hi hagi "altre tipus penals".

S'ha Acabat, organitzadors de l'acte amb Álvarez de Toledo

Aquesta entitat és la que va organitzar l'acte del passat 11 d'abril al campus vallesà, que duia per títol 'Davant els nacionalismes i populismes, Europa! i que va comptar amb la presència, entre d'altres, de la candidata al Congrés del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, i el candidat a l'alcaldia de Barcelona dels populars, Josep Bou. Una cita que va acabar amb tensió i la presència dels Mossos d'Esquadra per permetre la realització de l'activitat. 

Les imatges d'Álvarez de Toledo i d'altres dirigents a empentes entre els estudiants per intentar accedir a la sala de Cinema de la UAB es va fer virals. La UAB va emetre un comunicat lamentant la "instrumentalització ideològica" de la universitat i es van veure escenes de tensió, així com una salutació feixista quan la policia ja havia creat un cordó entre les dues parts.