Aquest divendres arriben els Premis Arkam, per a projectes audiovisuals dels Vallesos

Avui, 26 d'abril, La Sala acollirà la projecció dels peces audiovisuals dels Vallesos

Primera edició dels premis Arkam per a projectes audiovisuals dels Vallesos
Primera edició dels premis Arkam per a projectes audiovisuals dels Vallesos | Festival Infest
Redacció
26 d'abril del 2019

Aquest divendres, 26 d'abril, a La Sala de Rubí, té lloc la primera edició dels Premis Arkam, una nova iniciativa del Festival Infest per reconèixer els millors treballs audiovisuals del Vallès Occidental i l'Oriental, donant l'oportunitat que creadors i espectadors de la comarca puguin conèixer les propostes que, actualment, s'estan duent a terme.

Els finalistes d'aquesta primera edició, i que es projectaran avui divendres,  vénen de diferents indrets del Vallès. La gala començarà a les 21 h amb Clandestí, una peça de ficció amb el referèndum sobre la independència de Catalunya com a rerefons. Un curtmetratge dirigit per Ivan Mulero i el santcugatenc Joan Ramon Armadàs, rodat a la nostra ciutat, a Sant Cugat i a Cerdanyola.

Seguirà Vuelve, del rubinenc Marc Algora, que mostra la relació entre una nena gimnasta de 8 anys i la seva entrenadora, que es veu reflectida en ella. 

Continuarà Hastaghs, dirigit per Ignasi Muñoz i produït per Wake Arts Productions, una webserie d'humor que es va donar a conèixer l'any passat. Una divertida història sobre joves que es busquen la vida.

Per la seva banda, Albert Perdices dirigeix el curtmetratge de ciència-ficció La barrera de lo lento. La peça, amb una factura impecable i un sentit de l'humor molt intel·ligent, és una mostra del bon cinema que s'està fent actualment a Terrassa.

Tot seguit tindrem Ojo por ojo, dirigit per les rubinenques Begoña Ortiz i Sara G. Amo. Es tracta d'un curtmetratge de ficció, inspirat en fets reals, que aborda la vida d'un noi transgènere que pateix assetjament escolar.

La gala continuarà amb el drama experimental Possible història d'una joven, del també rubinenc Pol Borrell Falcó.

La darrera projecció serà Neila, un curtmetratge de terror que dóna una divertida volta a la pel·lícula d'Alien, dirigit per Nando Caballero i amb La Produktiva Fils i el Festival de Cinema de Terror de Sabadell al darrere.

Un cop finalitzades les projeccions, el jurat dels Arkam 2019, format per Lidia Martínez de Ràdio Rubí, Rubén Cabús de TV3 i Karen Madrid de Ràdio Sabadell, donaran a conèixer el guanyador o la guanyadora de l'edició. El treball escollit s'endurà el premi a Millor projecte del Vallès 2019, dotat amb 150€, i en cas que el projecte entri dins la temàtica del Festival Infest (freak, fantàstic o de terror) tindrà accés directe a la selecció final.

Els Premis Arkam, seran conduïts per l'actor Imanol Fernández, i finalitzaran amb el tràiler de l'InFest 2019 i l'estrena, fora de concurs, de l'últim curtmetratge de La Lombarda Films, Celda Dual