L'equip tècnic auxiliar de la biblioteca es proclama en protesta

El personal de l'establiment denunica que la seva feina no està reconeguda i valorada per part de l'Ajuntament

Entrada de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler
Entrada de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler | RUBITV
Redacció
26 d'abril del 2019
L'equip treballador de biblioteca Mestre Martí Tauler està format per treballadors de la Diputació de Barcelona i per personal tècnic auxiliar de l'Ajuntament de Rubí, els quals es responsabilitzen dels serveis i les activitats que ofereix l'establiment. Aquest darrer, l'equip tècnic auxiliar, ha fet arribar un comunicat en què denuncien que des de fa anys estan demanant millores i recursos a l'Ajuntament sense que aquestes hagin estat ateses. 

Els treballadors i treballadores han volgut recordar que la biblioteca, enguany, ha estat el servei més ben valora per la ciutadania de Rubí, però asseguren que "l'Ajuntament ha demostrat reiteradament un profund desconeixement de les funcions de les biblioteques públiques, fins i tot de les tasques del seu propi personal".

En aquest sentit, també han recordat que Rubí, un municipi de gairebé 80.000 habitants, només compta amb una biblioteca, fet que comporta "fer mans i mànigues per poder obrir l'equipament que, des de la seva obertura no ha estat dotat amb prou personal". A més, l'equip ha explicat que atenen al voltant de 900 persones diàriament i un préstec de milers de documents mensuals, a banda d'assessorar i recomanar lectures, mantenir l'ordre dels documents i les sales, organitzar activitats, exposicions i gestionar programes de voluntariat, entre d'altres. Aquesta situació porta al descontentament del personal, ja que es veuen obligats a fer uns horaris irregulars, "assumint obertures, serveis i activitats amb els mínims necessaris".

El conjunt de l'equip considera que "a diferència d'alguns col·lectius municipals, tenim especificitats lligades al lloc de treball que no les tenim ni reconegudes ni valorades, malgrat que des de fa anys les estem reivindicant".

Davant d'això, l'equip es proclama en protesta fins que l'Ajuntament actuï al respecte. Mentrestant, donaran a conèixer la seva denuncia a la ciutadania mitjançant dues exposicons bibliogràfiques sota els títols Ens han: oblidat, ignorat, ningunejat I també... Estafat. Les mostres es poden troba a les diferents sales de la biblioteca.