L'elefant Bòjum forma part de l'exposició «Tradició i entorn» de l'Illa Diagonal

La mostra recull treballs de diferents escoles d'art del país, entre elles L'Escola d'Art i Disseny edRa de Rubí

El Bòjum i les casaques, a l'exposició de l'Illa Diagonal
El Bòjum i les casaques, a l'exposició de l'Illa Diagonal | edRa
Redacció
29 d'abril del 2019
L'Escola d'Art i Disseny edRa participa en l'exposició Tradició i entorn, que es pot visitar fins al dia 11 de maig al centre comercial Illa Diagonal, de Barcelona. La mostra, organitzada pel Departament d'Ensenyament, recull objectes propis de les tradicions catalanes elaborats per escoles d'art i disseny de diversos municipis.

L'escola municipal ha estat implicada en l'organització de l'exposició i hi ha col·laborat amb dues casaques de l'associació d'animació Les Anades d'Olla que van ser dissenyades i estampades per l'alumnat de Serigrafia Artística d'edRa. Aquestes es mostren al costat de l'elefant Bòjum, la versió mòbil de l'històric Bòdum que va estrenar l'any passat coincidint amb el 40è aniversari d'aquest figura i que, des de llavors, surt a desfilar a diferents actes ciutadans. 

El disseny i decoració de les casaques es va dur a terme en el marc de tot un procés creatiu en què van participar diferents alumnes d'edRa, començant pels infants dels tallers de plàstica, que es van encarregar de reflectir sobre el paper, amb diferents tècniques, la seva visió fresca i espontània del Bòdum. A continuació, l'alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Serigrafia Artística va prendre els dibuixos i els va estampar en diversos colors de manersa aleatòria sobre les casaques.

A banda d'aquests elements rubinencs, la mostra Tradició i entorn exposa altres peces relacionades amb festes populars d'arreu de Catalunya, com ara les màscares de calaveres de la Dansa de la Mort de Verges, els cavallets cotoners de l'Esbart Català de Dansaires o el Drac de Bestiari de Banyoles.