Informació des de les seus, gràfics interactius, anàlisis i més opinió: el 28-A, a NacióDigital

El diari seguirà en directe els comicis des de Madrid i les seus de les formacions a Barcelona, amb tota la informació minut a minut i les seves millors firmes

NacióDigital
28 d'abril del 2019
Després de quinze dies d'intensa campanya, ja està tot a punt per a les eleccions del 28-A. Uns comicis que seran decisius per al futur polític de Catalunya i que poden obrir un nou cicle a Espanya. A NacióDigital hem dissenyat un dispositiu especial per proporcionar-vos tota la informació actualitzada minut a minut des de Madrid i Barcelona. Serem a les seus dels partits i us oferirem les millors anàlisis, gràfics i opinions per seguir els resultats des de tots els punts de vista.

A Madrid, Sara González serà a la seu del PSOE, a qui la majoria d'enquestes situen com a vencedor de les eleccions però que haurà de pactar. A Barcelona, Oriol March, cap de Política, serà a la seu de Junts per Catalunya, que posa a prova la carta de Carles Puigdemont; Sergi Ambudio, serà a la seu d'ERC, que opta a guanyar les eleccions espanyoles per primer cop molt a prop del PSC. Andreu Merino serà a la seu socialista. Roger Arnau seguirà En Comú - Podem, que espera millorar els resultats que els donen les enquestes. I Pep Martí seguirà PP i Ciutadans, les dues formacions més bel·ligerants amb el procés. Anna Mira serà a la seu del Front Republicà i Sandra Muntané a la de Vox. En aquest interactiu podeu veure com impactarà cada resultat i si podran o no destapar ampolles de cava. 
 

Laura Borràs, de JxCat, i Gabriel Rufián, d'ERC. Foto: Junts per Catalunya


Roger Tugas, responsable de Dades, s'encarregarà de fer-vos més digeribles els resultats en format de gràfic interactiu. Podreu consultat els resultats espanyols, catalans i dels vostres municipis. Joan Canela us aproparà el seguiment de la premsa i durant tot el dia les divuit edicions territorials de NacióDigital estaran pendents de tot el que pugui passar en els seus àmbits locals i comarcals.

A les vuit del vespre, tan bon punt tanquin els col·legis, us informarem dels primers sondejos i de l'evolució del recompte. També estarem pendents de tot allò que passi al Senat, que ha adquirit un paper molt rellevant per les amenaces d'aplicar de nou 155. Així mateix, tindreu també tota la informació actualitzada del que passi al País Valencià, on es fan també eleccions a les Corts amb la continuïtat del Pacte del Botànic en dubte. Durant tot el dia podreu seguir un minut a minut en directe comandat per Irene Ramentol, Laura Estrada i Bernat Surroca

Reforç de la secció d'opinió

NacióDigital també reforçarà la secció d'opinió. A més de l'anàlisi de Joan Serra Carné i Ferran Casas (doneu-vos d'alta aquí per rebre el seu Despertador), podreu llegir la mateixa nit electoral els articles de Jordi Cabré, Oriol de Balanzó, Gemma Calvet, Montserrat Tura, Roger Palà i Germà Capdevila.

Dilluns serà el torn de l'opinió de Jaume Barberà, Francesc Marc Àlvaro, Martí Anglada, Jordi Costa, Maria Vila i Carles Bellsolà i l'anàlisi del politòleg Jordi Muñoz i el periodista Roger Pi de Cabanyes per tenir una visió àmplia dels resultats i de les conseqüències polítiques que puguin tenir tant a Catalunya com a l'estat espanyol. 
 

Acte del PSC a Badalona Foto: Adrià Costa