«Clandestí» guanya la primera edició dels Premis ARKAM

D'entre més de vint propostes, el curtmetratge d'Ivan Mulero i Joan Ramon Armadàs ha estat el preferit del jurat

Joan Ramón Armadàs ha pujat a l'escenari a recollir el premi
Joan Ramón Armadàs ha pujat a l'escenari a recollir el premi | Carla Serra
Redacció
29 d'abril del 2019
Actualitzat el 03 de desembre a la 13:35h
Aquest divendres, el teatre municipal La Sala ha acollit la projecció i entrega de premis de la primera edició dels Premis Arkam, una iniciativa del Festival InFest per reconèixer els millores treballs audiovisuals del Vallès Occidental i Oriental.

L'acte, presentat pel rubinenc Imanol Fernández, ha comptat amb la presència de més de 200 persones que han assistit per conèixer les set propostes seleccionades com a finalistes, d'entre més d'una vintena presentades. 

El curtmetratge preferit pel jurat i guanyador d'aquesta primera edició ha estat Clandestí, dirigit pel santcugatenc Joan Ramón Armadàs i l'Ivan Mulero. Armadàs ha estat l'encarregat de pujar a l'escenari i recollir el trofeu i un premi de 150 euros, on s'ha mostrat molt orgullós i agraït ha dedicat el premi als presos i als exiliats polítics.

Clandestí es va rodar entre el 30 d'agost i el 5 de setembre a Rubí, Sant Cugat del Vallès i Cerdanyola. Armadà ha explicat que la gràcia del curtmetratge és que "parteix d'unes imatges que vaig gravar l'1 d'octubre amb el meu mòbil i imaginant-nos què hagués passat abans d'això. Al cap i a la fi és una història fictícia". A més, ha dit que van triar el gènere d'intriga perquè "l'1 d'octubre va ser un fet molt negre i es va fer de manera clandestina, com diu el títol. Les persones que ho van fer possible se la van jugar per portar unes caixes de plàstic".

El jurat d'aquesta primera edició, format per Rubén Cabús, Karen Madrid i Lídia Martín, han coincidit en l'elecció del curtmetratge guanyador per la seva qualitat tècnica, la interpretació i el punt d'intriga amb el que es planteja la peça. Tot i això, han explicat que ha estat una decisió difícil i que lamenten no poder premiar a més d'una proposta. 

La gala també ha servit per mostrar l'últim curtmetratge de La Lombarda Films, Celda Dual, i el tràiler de l'InFest 2019 que arribarà el mes de juliol.