Tots els perquès de la nit electoral

Consulta totes les claus que expliquen els resultats d'aquestes eleccions espanyoles

El seguiment de la nit electoral a la seu de Junts per Catalunya (JxCat)
El seguiment de la nit electoral a la seu de Junts per Catalunya (JxCat) | Adrià Costa
NacióDigital
29 d'abril del 2019
La nit electoral del 28-A ens ha deixat a Catalunya uns resultats que proclamen ERC i PSC com els guanyadors dels comicis. Junts per Catalunya no ha obtingut els registres que esperaven, i PP i Ciutadans, encara menys. A continuació, us oferim les claus que expliquen aquests resultats. 

Per què el PSC ha remuntat el 28-A? Una de les raons és precisament l'efecte Sánchez. Consulta tota l'anàlisi d'Andreu Merino

Per què a Sánchez li ha sortit bé l'avançament electoral? Els resultats diuen que els socialistes han guanyat les eleccions i les tres dretes no sumen. Consulta tota l'anàlisi de Sara González.

Per què li ha funcionat a ERC l'estratègia de Junqueras?. Els republicans fan història amb 15 escons i van al Congrés amb la clau de la governabilitat. Consulta tota l'anàlisi de Sergi Ambudio.  

Per què resisteix JxCat? La llista de Jordi Sànchez obté set diputats però veu com ERC els duplica en vots en la pugna per l'hegemonia independentista. Consulta tota l'anàlisi d'Oriol March. 

Per què el resultat dels comuns incidirà en Colau? Les eleccions d'aquest 28-A no han han ajudat l'alcaldessa a aplanar el terreny cap a una altra victòria a Barcelona. Consulta tota l'anàlisi de Roger Arnau

Per què no hi ha hagut efecte Cayetana Álvarez de Toledo? El fitxatge de Pablo Casado va aconseguir un gran impacte mediàtic, però la candidata ha acabat apareixent com una figura arrogant. Consulta tota l'anàlisi de Pep Martí.

Per què no ha aconseguit entrar al Congrés el Front Republicà? Amb els vots obtinguts hauria aconseguit representació el 2016 però l'alta participació ho ha evitat. Consulta tota l'anàlisi de Roger Tugas