Una rubinenca amb càncer a la sang creua en bici el desert dels Monegres

L'objectiu del repte és visibilitzar el càncer de la sang i aconseguir que es dediquin més recursos a la seva investigació

Elisabeth Hipólito creuant el desert dels Monegres
Elisabeth Hipólito creuant el desert dels Monegres | Cedida
Redacció
30 d'abril del 2019
El càncer de la sang inclou diversos tipus de linfomes, leucèmies i mielomes múltiples i és el cinquè càncer més freqüent i la segona causa de mort per tumors malignes. Per visibilitzar aquesta malaltia i aconseguir que es dediquin més recursos a la seva investigació, un equip format per cinc persones ha creuat, aquest dissabte, el desert dels Monegres en bicicleta. 

Els atrevits han estat la rubinenca Elisabeth Hipólito, de 37 anys i amb mieloma múltiple, la Natàlia Bermúdez, que és d'Arboç, té 36 anys i té linfoma de Hodgkin i el Víctor Rodríguez de 44 anys, és de Múrcia i té una variant del linfoma no dodgkin folicular. L'equip l'han completat  Manu Gómez, parella d'Hipólito, i Juan José Canales. 

Els ciclistes va sortir del municipi aragonès de Sarinyena i van recórrer 81 quilòmetres en 5 hores i mitja. La rubinenca ha explicat que "va ser molt dur i cansat" però s'ha mostrat molt orgullosa per haver assolit l'objectiu.

Aquesta activitat ha estat organitzada per Retos4cáncer, que l'any passat ja va impulsar una sortida com aquesta per visibilitzar el càncer metastàtic. De fet, l'Elisabeth ho va intentar, però es va haver de retirar en el quilòmetre 60 per qüestions de salut. 

A banda d'això Hipólito va pujar l'any passat al camp base de l'Everest i assegura que té nous objectius previstos pels mesos vinents. Un d'ells és pujar el Kilimanjaro de Tanzania.