El Ple municipal votarà el protocol de violència masclista i el pla estratègic de les persones grans

El Ple municipal del mes d'abril, que se celebrarà aquest dijous, és el darrer abans de les eleccions municipals del 26 de maig

Ajuntament de Rubí
Ajuntament de Rubí | Aj. Rubí
Redacció
30 d'abril del 2019
Aquest dijous tindrà lloc el Ple municipal del mes d'abril i últim abans de les eleccions municipals del 26-M. A banda de diverses qüestions econòmiques que s'han de portar a votació, el ple municipal abordarà propostes socials. Una d'elles és el Pla estratègic en l'àmbit de les persones grans pel període 2019-2020, que s'organitza en 4 eixos estratègics a partir dels quals es defineixen 10 objectius específics que contemplen la participació social i cívica, Serveis Socials i de Salut, Relacions de Suport i Ajuda Mútua, Mobilitat, Transport, Habitatge i Ús dels Espais Públics, i Comunicació i Informació. 

L'altra és l'abordatge de la violència masclista, un document que vol regular la resposta de l'administració local en situacions de violència envers les dones. Aquesta eina trenca amb el caràcter assistencialista de la Llei Orgànica 1/2004 i aborda la violència masclista des del punt de vista dels drets de les dones per garantir la seva autonomia i llibertat tal com estableix la Llei 5/2008. 

A banda d'aquestes dues qüestions, també es portarà a aprovació el projecte executiu de carril bici als entorns del pont de l'avinguda de Cova Solera, l'itinerari de vianants entre el Passeig de la Riera i el Carrer Edison i el projecte d'ampliació del pont de Cova Solera.

Finalment, també es posaran sobre la taula dues mocions, una de les quals entra per junta de portaveus. Aquesta és la que fa referència al compromís de millora de l'edifici de l'escola la Schola, i ERC proposarà la millora de la informació pública de la pàgina web de l'Ajuntament.