Creu de Sant Jordi per a la Fundació Museu Etnogràfic Vallhonrat

El Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 15 entitats que han prestat serveis "destacats" a Catalunya per la defensa en el pla cívic i cultural

Exposició del Museu Etnogràfic Vallhonrat
Exposició del Museu Etnogràfic Vallhonrat | Arxiu
Redacció
30 d'abril del 2019
Actualitzat el 02 de maig a les 12:41h
El Govern ha concedit aquest dimarts la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2019 a 29 personalitats i 15 entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic cultural. Una de les entitats ha estat la Fundació Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí.

La Fundació va néixer a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat i Brau es va iniciar en el món del col·leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis de segle XVIII i amb les aportacions que li feien els clients i els rubinencs. 

En els darrers anys s'ha donat un impuls significatiu buscant la història de cada peça, completant així, col·leccions iniciades i fent-ne de noves. Actualment, disposen d'unes 8000 peces, totes elles exposades per temàtica i per col·leccions al llarg de les sis sales de què disposa el museu.

El Museu Etnogràfic Vallhonrat és una porta al coneixement del passat i a la vida cultural de Rubí, raó per la qual ha rebut una Creu de Sant Jordi: "Al llarg de la seva dilatada trajectòria, la Fundació ha esdevingut un referent cultural indiscutible de Rubí i de Catalunya, especialment pel que fa a la protecció, la difusió i la promoció del patrimoni històric de la ciutat vallesana i del nostre país". 

Pere Vallhonrat s'ha mostrat molt agraït i content pel reconeixement i ha avançat que estan fent obres al museu amb l'objectiu d'habilitar un auditori de 300 m2 per fer-hi actes culturals. El nou espai s'obrirà el dia 11 de maig coincidint amb la inauguració d'una nova exposició a càrrec de l'artista rubinenc Miquel Mas.