Cs proposa reconvertir la zona blava i eliminar les places d'aparcament exclusives per a càrrecs electes

La formació taronja avisa l'adjudicatària que si no hi ha acord no es descarta "remunicipalitzar" el servei

L'aparcament de l'Escardívol
L'aparcament de l'Escardívol | Ajuntament de Rubí
Redacció
02 de maig del 2019
El candidat a l'alcaldia de Cs, Roberto Martín, ha fixat que l'objectiu de la formació és resoldre la problemàtica de l'aparcament a la ciutat. Per això, ha garantit que al programa electoral s'inclourà la reconversió de la zona blava i l'eliminació de les places reservades per a càrrecs electes que tenen a Margarida Xirgu, a la zona de l'Ajuntament i a la Biblioteca. 

Martín ha precisat que la mutació de blau a taronja "hi haurà més rotació de vehicles" i no només estarà limitat al centre del municipi, també a d'altres barris "on hi ha més afluència", ha apuntat. El candidat ha dit que així "els comerços se sentiran beneficiats" i ha precisat que la mesura s'ha discutit amb comerciants i veïns, a la vegada que ha garantit que no se suprimiran els llocs de treball de l'empresa que gestiona aquest servei. 

Aquestes són dues de les tres mesures en matèria d'aparcament, però es tracta d'un paquet amb resultats "a curt i mig termini". L'altra iniciativa, com ha indicat Martín, serà "negociar" amb l'adjudicatària de l'aparcament del Mercat perquè els veïns que "vulguin baixar al centre" puguin deixar el seu vehicle de forma gratuïta, ja que, com ha assenyalat, "hi ha 200 places buides". 

D'altra banda, també ha explicat que estan estudiant crear tres zones per estacionar el vehicle -a Ca n'Oriol, la Serreta i el Centre- com hi ha a l'Escardivol, on precisament, ha manifestat el membre de Cs, s'ampliarà d'una hora i mitja a tres hores. Per últim, ha avisat l'adjudicatària que, en cas que el partit taronja governi, i "no vulgui negociar, prendre'm mesures, remunicipalitzarem el servei". "Els veïns no poden pagar més per aparcar al carrer", ha finalitzat.