Puyal, doctor «Honoris Causa» per la UAB per «contribuir a la normalització del català» als mitjans de comunicació

Serà l'últim dels cinc que ha atorgat de forma extraordinària pels 50 anys de la universitat

Puyal, durant una transmissió de futbol
Puyal, durant una transmissió de futbol | ACN
Redacció
02 de maig del 2019
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) investirà doctor Honoris Causa el periodista Joaquim Maria Puyal per la seva contribució "a la normalització del català" als mitjans de comunicació. Serà el proper dimarts, en un esdeveniment que tindrà lloc a la sala d'actes del Rectorat i que comptarà amb la presència, entre d'altres, del Cor de Cambra de la UAB, que interpretarà Messi, peça del cantant Bruno Oro arranjada per Poire Vallvé.

Puyal ha estat "un referent i mestre per a multitud de professionals del sector" a Catalunya i les seves aportacions al llenguatge periodístic l'han portat a incorporar-se a la secció lingüística de l'Institut d'Estudis Catalans i és autor d'una tesi doctoral sobre discurs televisiu i de l'assaig Aicnàlubma. Reflexions sobre la societat i a els mitjans. Propostes per a la nova televisió.

La celebració del doctorat Honoris Causa serà l'últim dels cinc extraordinaris que la UAB ha lliurat, en una selecció especial per commemorar el 50 aniversari de la universitat.

El periodista català, format en Ciències de la Informació al campus vallesà, ha acumulat 50 anys de carrera professional i més de 3.000 narracions esportives, va ser el primer a reprendre les emissions de ràdio en català d'un partit de futbol després de la II República. Entre els premis que ha rebut, col·lecciona quatre premis Ondas, la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Radiodifusió de la Generalitat, el Premi Manuel Vázquez Montalbán de periodisme esportiu i el Premi Nacional de Cultura, entre d'altres.