MÚSICA

En marxa el 24è Cicle de Música de Cambra de l'Escola Municipal de Música

La programació inclou sis concerts que tindran lloc fins al mes de juny a l'auditori Alicia de Llarrocha de l'Escola de Música

per RubiTV.cat, 2 de maig de 2019 a les 16:30 |
La pianista Alba Ventura actuarà el 9 de maig | Ricardo Ríos
L'Escola Municipal de Música Pere Burés organitza el 24è Cicle de Música de Cambra. La proposta inclou sis concerts d'accés gratuït a càrrec dels artistes Outer Space, Alba Ventura, Istmo Trio, Jeb Andrews Foundation Band, Mar Esteve i Viviana Salisi, i The Mistrels Quartet. 

El cicle va arrencar el 25 d'abril amb l'actuació d'Outer Space, una banda d'afrosoul i ethio-jazz integrada per set músics barcelonins. La formació va presentar a Rubí el seu segon treball discogràfic Into the unknown.


El segon concert de la programació tindrà lloc el pròxim 9 de maig i anirà a càrrec de la pianista Alba Ventura. Des del seu debut com a solista amb només 13 anys, l'artista ha actuat als millors auditoris internacionals i també ha acompanyat importants orquestres i conjunts de cambra. Actualment és professora titular al Conservatori Superior de Música del Liceu.

La programació continuarà el 16 de maig amb el concert del grup de cambra Istmo Trio, que presentarà a la ciutat una revisió d'algunes de les obres més conegudes del segle XX al continent americà. El seu recital inclourà peces de Gershwin i Bernstein, però també composicions llatinoamericanes de Piazzola i Paquito de Rivera.

Per al 23 de maig, hi ha prevista l'actuació de la Jeb Andrews Foundation BAnd, una iniciativa altruista nascuda el 2016 amb l'objectiu de recaptar fons per a la fundació del mateix nom. Els diners obtinguts amb la venda dels seus discos es destinen íntegrament a ajudar les famílies dels nens amb càncer que estan ingressats a la Casa dels Xuklis.

El següent concert serà el 30 de maig i unirà a l'escenari de l'Escola Municipal de Música la mezzosoprano Mar Esteve i la pianista Viviana Salisi. El duet interpretarà un repertori d'òpera i canó.


Finalment, el dia 6 de juny, The Mistrels Quartet, una formació vocal a cappella, oferirà un concert basat sobretot en espirituals negres, cançons de barberia i clàssics moderns, sot el títol Cants per a la llibertat. El quartet ha protagonitzat prop de 200 actuacions per les ciutats i pobles d'arreu de la geografia catalana. 

Tots els recitals tindran lloc a les 21 h a l'auditori Alicia de Larrocha de l'Escola Municipal de Música. 

 

Participació