El ple aprova el pla estratègic de les persones grans i el protocol de violència masclista

El ple municipal corresponent al mes d'abril ha estat el darrer d'aquest mandat

Ple municipal d'abril
Ple municipal d'abril | Carla Serra
Redacció
03 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:29h
L'últim ple municipal del mandat s'ha dut a terme aquest dijous, 2 de maig, tot i correspondre al mes d'abril. Ha estat un ple curt i sense massa debat en el qual s'ha aprovat tot el que s'ha presentat.

La part resolutiva de la sessió comptava amb dos punts destacables que s'han aprovat per unanimitat. D'una banda el Pla estratègic en l'àmbit de les persones grans per al període 2019-2022, una pla que ha estat molt ben rebut per la resta de formacions del ple. De fet, Toni García, de Veïns per Rubí, ha celebrat l'elaboració d'aquest pla i ha felicitat a l'equip tècnic "per la bona feina", així com Ànnia Garcia, d'ICV, que també ha agraït que s'hagi impulsat aquest projecte i ha remarcat la importància de fer petites accions per millorar la qualitat de vida d'aquest col·lectiu. La regidora d'Iniciativa, però, ha assenyala que hi ha moltes altres qüestions que també s'han de tenir en compte per a les persones grans com la connexió de l'autobús que va a l'Hospital de Terrassa: "Esperem que el pla serveixi de full de ruta per impulsar més accions".

L'altre punt ha estat l'aprovació del Protocol per l'abordatge de la violència masclista, un document que regula la resposta de l'administració local en situacions de violència envers les dones. Un cop més, Ànnia Garcia, ha felicitat als tècnics per tirar endavant un protocol amb tant valor per a la ciutadania però també ha dit que durant aquest mandat han trobat a faltar accions per la igualtat, com a eina de prevenció de la violència masclista. Per la seva banda, Aitor Sánchez, regidor de l'AUP, considera que es tracta d'un projecte que "arriba tard i, tot i que és una bona eina, s'ha treballat amb la superficialitat que ha caracteritzat aquest mandat". En aquest sentit, Maria Mas, regidora de Polítiques d'Igualtat, ha assegurat que van fer arribar aquest document per correu electrònic als portaveus de les diferents formacions del ple demanat aportacions i que no les van fer. 

A banda d'aquests dos punts de la part resolutiva, també s'ha aprovat el porjecte de carril bici als entorns del pont de l'avinguda de Cova Solera, l'itinerari de vianants entre el Passeig de la Riera i el Carrer Edison i el projecte d'ampliació del pont de Cova Solera. 

Pel que fa a la part de control, també s'han aprovat les tres mocions presentades: 
compromís de millora de l'edifici de l'escola la Schola, proposta d'acord de Junta de Portaveus; la millora de la informació pública de la pàgina web de l'Ajuntament, de la mà d'ERC; i la petició que els Ferrocarrils de la Generalitat funcionin tota la nit durant la Festa Major de la ciutat, moció d'urgència també presentada per ERC.