El plenari adopta el compromís de modernitzar i millorar l'edifici de l'Escola Schcola

Aquest compromís dona resposta a les contínues denúncies de la comunitat educativa de l'escola

L’escola Schola està ubicada al carrer de Sant Pere
L’escola Schola està ubicada al carrer de Sant Pere | Cesar Font
Redacció
03 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:30h
El ple municipal d'aquest dijous ha aprovat la proposta d'acord de Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Rubí sobre el compromís de modernització i millora de l'edifici de l'escola Schola. 

La Schola és un edifici que es va fundar l'any 1964 i que ha anat ampliant la seva superfície al llarg d'aquests anys, gràcies a l'adquisició d'un altre immoble i a l'augment en alçada d'una part de les instal·lacions. Actualment, l'escola compta amb 225 alumnes i un equip de 15 mestres, repartits en tres grans grups d'Educació Infantil i sis grups d'Educació Primària.

Aquesta dinàmica i evolució del projecte educatiu ha forçat el creixement de l'escola i l'edifici actual presenta diverses mancances. De fet, fa mesos que la comunitat educativa de la Schola demana solucions al consistori. Per aquest motiu, al febrer, es va presentar un avantprojecte de modernització de l'edifici, que mira de donar resposta a les diverses problemàtiques assenyalades, així com reclamar a la Generalitat que es comprometi amb la millora del centre, text que aquest dijous ha comptat amb el suport de tots els regidors i regidores del ple municipal. 

Així, s'ha acordat crear un grup de treball entre el Consell Escolar de l'Escola Schola, la Generalitat i l'Ajuntament, per tal d'identificar, inventariar i acordar les actuacions necessàries per garantir el bon funcionament de l'escola, establint un pla de treball i d'actuació programat; i, a la vegada, quantificar els costos de l'execució del projecte i establir la font de finançament i, en cas que aquest sigui mancomunat entre administracions, fixar-ne els percentatges.