VÍDEO Porten als tribunals un periodista que informava sobre la vaga general del 21-F

Jordi Pascual, d'"elCugatenc", reivindica el dret a la informació com una eina bàsica en una societat democràtica en un vídeo difós a través de les xarxes socials

Tall de la la C-17 i C-25 a Osona
Tall de la la C-17 i C-25 a Osona | Adrià Costa
Redacció
06 de maig del 2019
El periodista d'elCugatenc Jordi Pascual està investigat, amb 10 persones més, per desordres públics pels talls de vies de la vaga general del passat 21 de febrer. Va ser una jornada de protesta contra el judici als líders independentistes. Pascual està citat el dimecres 8 de maig al jutjat d'instrucció número 7 de Rubí.Tal com explica en el vídeo d'elCugatenc, el periodista va anar a cobrir la jornada de vaga i es va identificar als Mossos d'Esquadra. En aquest sentit denuncia que se l'ha imputat "per la seva feina" i que accions com aquestes dificulten la feina dels periodistes. "Ja comença a cansar", lamenta.

Per això, apunta que el proper dimecres quan vagi als jutjats declararà que "el dret a la informació és bàsic per a la construcció d'una societat democràtica sana com la que volem". De 8 a 9 del matí de dimecres hi haurà una concentració de suport per acompanyar els investigats.