Bolca un carro durant la Trobada Nacional dels Tres Tombs a Rubí

Milers de rubinencs han sortit al carrer per seguir la 160a edició de la Rua de Sant Antoni

Rua dels Tres Tombs a Rubí
Rua dels Tres Tombs a Rubí | Carla Serra
Redacció
06 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:53h
Aquest cap de setmana la ciutat de Rubí ha acollit la tan esperada festa dels Tres Tombs que, a més, enguany se celebrava la Trobada Nacional dels Tres Tombs. Coincidint amb la 160a edició de la festivitat local de Sant Antoni Abat, la ciutat va ser designada la Capital de la festa popular.

Els actes van començar el divendres 3 de maig amb la celebració de l'eucaristia en honor de Sant Antoni Abat i van continuar dissabte amb la Benvinguda als assistents. Aquesta va comptar amb la presència de Manel Bamaba, president de la Societat de Sant Antoni Abat, Manuel Acebedo, banderer, i Maria Josep Boix i Sandra Martínez, els cordonistes.

Finalment, diumenge va tenir lloc la gran rua de Sant Antoni. Prop d'un centenar de carros i carruatges, 300 cavalls, eugües i mules i al voltant de 800 traginers i tragineres van recórrer els carrers de la ciutat davant de milers de persones. Però la celebració no va anar tan bé com s'esperava. Un dels carros de la rua va bolcar a la Rambleta Joan Miró al voltant de les 12.30 h del migdia. El carruatge va començar a accelerar fins que va xocar amb un altre carro i va bolcar. Un total de 7 persones (dos adults i cinc infants) anaven en el carruatge, però afortunadament només tres d'elles van resultar ferides lleus. Un cop van ser ateses pel servei mèdic i retirades del punt de l'accident amb ambulància, la rua va continuar amb normalitat. 
 

A banda d'això, un grup de 8 persones es van manifestar amb pancartes al llarg de la cercavila per demanar l'abolició de les celebracions amb animals.